. Ma Gedeon napja van.
Maglódi mesebeszédek
2017-11-24 00:05:39
Maglódi mesebeszédek

Maglódi mesebeszédek

„Egyszer volt, hol nem volt… De már hogyne lett volna, mikor itt virul valósága lelkem legmélyén” Valahogy így. Így valahogy kezdődik a mesebeszéd.

 

Akár így is kezdődhetett volna a IV. Mesebeszéd Regionális Mesemondó Verseny, ahová több mint 25 gyömrői, üllői, vecsési és persze maglódi kisdiák nevezett be, hogy november 22-én a Szeberényi Lajos Városi Könyvtárban mutassák be tudományukat a maglódi Vermesy Péter Általános Iskola alsó tagozatos munkaközösségének csalogató szavára. Mert mesét mondani muszáj. Létszükséglet, lételem. Elemi kötelesség.

 

A Csák Ildikó és Vass Krisztina pedagógusok által Tábori Zsuzsanna gyermekkönyvtáros segítségével szervezett mesemondó „mundiál” zsűrijébe azon települések könyvtárosait kérték fel, ahonnan a fabulázó diákok érkeztek: így a Róder Imréről elnevezett vecsési bibliotékát Vadászi Istvánné, a Vargha Gyula nevét viselő üllői könyvkölcsönözdét Velkei Hajnalka igazgatók, a gyömrőieket pedig Kéri Éva, míg a házigazdákat Homok Zoltán képviselte.

 

Az 1–2. évfolyamos korcsoportban a gyömrői Grnák Georgina érdemelte ki az I. helyezést, az Üllőről érkezett Vörös Lili kapta meg a II. díjat, és a szintén gyömrői Federics Kitti végzett a III. helyen. Különdíjjal jutalmazták Koc Hümeyrát (Gyömrő), Mondok Leventét (Vecsés) és Szabó Barbara Laurát (Maglód). Mindhárom gyömrői gyermeket Seresné Mészáros Katalin, az üllői kislányt Harainé Schweitzer Zsuzsanna, a vecsési versenyzőt Krak Ildikó, míg a maglódi mesélőt Vass Krisztina készítette fel. A 3–4. osztályosok között Dely Dorina győzött és Tóth Lóránd végzett mögötte (mindketten üllőiek, Kissné Májer Anita és Fülesné Pintér Ildikó tanítványai), illetve a maglódi Mátyás Laura (Lajos Józsefné diákja) állhatott a „dobogó” III. fokára. Különdíjat Jankovich Miklós vihetett Vecsésre haza (Krak Ildikó büszkeségére).

 

Mesemondók márpedig vannak! Legyenek is! Kellenek is. Az újabb alkalomig érdemes mindenkinek otthon, iskolában, könyvtárban gyakorolnia, edződnie: kinek a mondást, kinek a hallgatást. Hol a mondást, hol a hallgatást. Mindenkinek joga van a meséhez. A saját meséjéhez is. Hiszem: lehetősége is.

 

Köszönet a fotókért: Vass Krisztinának (1. kép) és Tábori Zsuzsannának (2. kép)

1. fotó: A mesék mondói

2. fotó: Megnyitót tart Homok Zoltán, balján Csák Ildikó áll, vele szemben pedig Vass Krisztina, a zsűriasztal szélén Kéri Éva, közepén Velkei Hajnalka, túlszélén Vadászi Isvtánné ül

A plakát alapjául szolgáló fényképet Bertalan Timea készítette


 

Utoljára frissítve: 2017-11-24 00:13:22

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>