. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Maglódi Mesebeszéd
2014-11-06 01:22:07
Maglódi Mesebeszéd

Maglódi Mesebeszéd

November 5-én zajlott le az első Mesebeszéd Regionális Mesemondó Verseny Maglódon.

 

Szeretettel köszöntjük a kedves kollégákat a Mesebeszéd Regionális Mesemondó Versenyen! „Kolléga” alatt értendők a zsűri tisztelt tagjai mellett a könyvtáros és felkészítő pedagógus kollégák, a tisztelt szülő kollégák, de legelsősorban a versenyző gyermekkollégák. Mitől vagyunk mi valamennyien kollégák? Attól, hogy hivatásos meseolvasók, mesemondók vagyunk. Abban a szerencsében van részünk, hogy nap mint nap meséket olvasunk és mondunk hivatásszerűen: könyvtárban, iskolában, otthon. Muszáj. Mese nélkül nem létezhetünk.

 

„Egyszer volt, hol nem volt” – olvassuk, mondjuk szerencsés esetben minden nap. „Egyszer volt, hol nem volt” – olvasták, mondták egykori kollégáink is évszázadok, évezredek óta minden nap. „Egyszer volt, hol nem volt” – hangzik fel nap mint nap, mióta csak sötétség és félelem van a földön, hogy ne féljünk a sötétségtől, a sötétségben. „Egyszer volt, hol nem volt” – hangzik fel nap mint nap, mióta csak világosság és bátorság van a földön, hogy értelmet adjunk a nappaloknak, erőt a mindennapokhoz. „Egyszer volt, hol nem volt” – hangzik fel nap mint nap, mióta ember az ember, mert ez a valódi legősibb mesterség, a mesemondóké.

 

Most, amikor megnyitjuk ezt a remélhetőleg hagyománnyá nemesedő versenyt, ahol, mindnyájan csak nyertünk máris – egy nagyszerű hivatást legalább –, azt kívánjuk, hogy minél többen maradjunk is meg ebben az ősi mesterségben. Arra kérjük a kedves gyermekkollégákat is, hogy ha véletlenül vagy látszólag más hivatást is választatok, és űrhajósok lesztek, katonák vagy vadakat terelő juhászok, akkor se felejtsétek el, hogy eredendően, valójában ti mesemondók vagytok: a sötétség és a félelem elűzői a mesékkel; a világosság megtöltői értelemmel és bátorsággal a mesék révén; és születendő gyermekeitek felnevelői, tanítói, nevelői – mi mással, mint mesékkel.

 

Éljen hát a mese, éljen a mesemondás! Vigyétek hírét és örömét a mesének, a mesemondásnak most és mindörökké!

 

(Elhangzott a Mesebeszéd Regionális Mesemondó Verseny megnyitóján
a Szeberényi Lajos Városi Könyvtárban)

 

Eredmények:

1–2. évfolyam

I. hely: Méri Máté (Árpád Fejedelem Általános Iskola, Üllő; felkészítő: Gőgösné Bársony Teréz)

II. hely: Tóth Alexandra (Árpád Fejedelem Általános Iskola, Üllő; felkészítő: Harainé Schweitzer Zsuzsanna)

III. hely: Kovács Rebeka (Árpád Fejedelem Általános Iskola, Üllő; felkészítő: Kissné Dobos Ildikó)

Különdíj: Tóth Zétény (Vermesy Péter Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Maglód; felkészítő: Skumátné Horváth Judit)

Tárgyjutalomban részesült: Budafai Fanni és Török Barnabás (mindketten Vermesy Péter Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Maglód; felkészítők: Szökőné Zazravecz Éva és Gebhardt Lászlóné)

 

3–4. évfolyam:

I. hely: Sipos Áron (Vermesy Péter Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Maglód; felkészítő: Fáskerti Márta)

II. hely: Koricsánszky Virág (Vermesy Péter Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Maglód; felkészítő: Tóth Csilla)

III. hely: Varga Dorka (Vermesy Péter Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Maglód; felkészítő: Patkós Józsefné)

Különdíj: Béki Alexandra (Laky Ilonka Általános Iskola, Ecser; felkészítő: Kunné Kántor Katalin)

Különdíj: Biró Hanna (Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Gyömrő; felkészítő: Vikár Andrea)

Tárgyjutalomban részesült: Doma Zsófia és Szarka Renáta (Laky Ilonka Általános Iskola, Ecser; felkészítő: Kunné Kántor Katalin); Árpási Réka, Kovács Emma és Vigh Alexa (Árpád Fejedelem Általános Iskola, Üllő; felkészítők: Véghné Horváth Zsuzsanna és Kaliczáné Baráth Erika)

 

A zsűri elnöke Kamarás Ivett volt, a GyömrőSzínház művésznője, tagjai pedig Berecz Tamásné a maglódi Városi Könyvtár korábbi vezetője; Dévényi Katalin, az ecseri Rábai Miklós Művelődési Ház vezetője; Kovácsné Ravasz Emese, a szervező bizottság tagja, a maglódi általános iskola pedagógusa és Zimonyi Eszter, meseíró, illusztrátor.

A maglódi általános iskola alsó tagozata szervező bizottságának további tagjai voltak: Laczkóné Csák Ildikó és Vass Krisztina, Varga Zoltán segítségével.

 

1. kép: A versenyző gyermekkollégák csoportképe

2. kép: Sipos Áron átveszi az I. díjat Laczkóné Csák Ildikótól

3. kép: Tóth Zétény átveszi a különdíjat, Kamarás Ivett, zsűrielnök áll a háttérben

Utoljára frissítve: 2014-11-13 10:19:45

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>