. Ma Márk napja van.
Maglódi a pándi Meggy Király
2014-07-13 22:52:47
Maglódi a pándi Meggy Király

Maglódi a pándi Meggy Király

Július 12-én rendezték meg az V. Pándi Falunap és Meggyfesztivált.

 

A maglódi Lovasi Józsefet is meghívták a pándi szervezők. Nem véletlenül. Az IPA MSZ KMSZ* elnöke ugyan a Szabadtűzi Lovagrend Rendvédelmi Főkapitánya, és ki ne tudná, hogy már a IV. Főző- és Süteménykészítő Versenyt szervezte meg a Maglódi Nagyhíd Fesztiválon június végén (egyúttal kapusznyikájával meg is nyerve a sós sütemények kategóriáját). Ám nem ezért hívták meg Pándra.

 

Lovasi József nagy erőbedobással és körültekintéssel készült. Ötféle itallal: ágyas meggypálinkával, meggylikőrrel, bodzás meggylikőrrel, ómeggyborral, újmeggyborral… Plusz ribizlis cigánymeggy szörppel. Aztán négyféle meggylekvárral: cseresznyés meggylekvárral, rebarbarás meggylekvárral, ribizlis meggylekvárral és cigánymeggylekvárral… No meg ecetes meggyel. Valamint háromféle meggyes süteménnyel: túrós meggytortával, kevert meggyessel és meggyfeltétes zöld fűszeres pogácsával… Továbbá egy komplett ételsorral: savanyú meggyel tálalt magyaros előétellel, rebarbarás meggylevessel, gombás pulykaraguval, sáfrányos rizsbe rejtett meggyel, illetve meggyel töltött káposztás-tökös lepkepotyival, nyári vegyes savanyú salátával és rebarbarás meggyszószos pirított erdélyi szalonnával.

 

Lovasi József mindhárom kategóriában (1. Levesek, sültek, pörköltek, főzelékek, szószok; 2. Sütemények: kalácsok, rétesek, piték, fagyik; 3. Italok: meggyborok, pálinkák, szörpök, különleges italok) III. díjat nyert, ám az összesítése alapján elnyerte a Meggy Király címét. Azaz nem elnyerte – hanem megvédte a címet, hiszen már tavaly is neki ítélték. Sőt, az idei címvédéssel immár harmadszor koronázták meg Lovasi Józsefet.

 

 

*IPA MSZ KMSZ = International Police Association Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezete

 

1. kép: A Meggy Király a királyi étkekkel

2. kép: Meggy meggy hátán a mégis változatos királyi ételsorban

 

Köszönet a képekért és az információért Lovasi Józsefnek

Utoljára frissítve: 2014-07-13 22:56:47

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>