. Ma Andrea napja van.
Maglódért Emlékérmet kapott: Lajos Pálné
2016-08-26 02:17:47
Maglódért Emlékérmet kapott: Lajos Pálné

Maglódért Emlékérmet kapott: Lajos Pálné

Maglód Város Önkormányzata Maglódért Emlékéremmel fejezi ki elismerését és köszönetét Lajos Pálné Annuskának, a közösségi életében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.


Molnos Anna 1954. október 8-án született Maglódon. Itt járt általános iskolába, 1973-ban végzett hivatásos zöldségtermesztőként. A tsz kertészeti részlegén dolgozott 6 évig, a vasipari ktsz-nél 13 évig, majd 21 éven keresztül raktárosként a Pangusnál, végül innen vonult nyugdíjba. Munkáját lelkiismeretesen, odaadóan végezte, amit mindenhol kitüntetésekkel ismertek el. 1973-ban ment férjhez Lajos Pálhoz, házasságukból két gyermekük született.

 

1989-ben lépett be a Nyugdíjas Klubba, mint pártoló tag. Aktivitásával, kezdeményező készségével rögtön megszerettette magát. 2009-ben a tagság nagy többséggel elnökké választotta. Irányításával megnövekedett a szervezet létszáma, egyre többen csatlakoztak az örökmozgó klubhoz. Annuska szavait idézve: „a Nyugdíjas Klub célja az, hogy a klubtagok minél jobban vegyenek részt a közösségi életben. Lássák az idősek, hogy igenis van »élet« nyugdíjas korban is! Kell, hogy legyen!”

 

Legnagyobb rendezvényük a kistérségi nyugdíjas találkozó, amelynek hagyományosan az a célja, hogy új csoportokat ismerjenek meg, és fenntartsák velük a kapcsolatot, bevonják egymást a kultúréletbe, tanuljanak egymástól. Annuska irányításával ahol tudnak segítenek, támogatnak, fellépnek – nemcsak helyben, hanem az ország számos településén –, szerveznek, rendeznek, felajánlanak, jótékonykodnak. Folyamatosan kirándulásokat, fürdőzéseket szerveznek a klubtagoknak.

 

Rendeznek házi „Ki mit tud?”-ot, kártyaversenyeket, farsangi bált, nyugdíjas találkozót, névnapokat, születésnapokat. Besegítenek a pünkösdi Szlovák Napon, részt vesznek a szüreti felvonuláson, a Mesenapon, a MagHáz szinte valamennyi rendezvényén, a Kárpát-medencei Magyar Találkozón, a majálison, augusztus 20-án, Márton napon, az adventi időszakban – szinte felsorolni is lehetetlen, mennyi eseményen vannak jelen.

 

A maglódiak számára oly értékes néphagyomány őrzése is fontos szerepet tölt be a klub életében. Nagyon büszkék arra, hogy énekkaruk arany minősítést ért el az Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud?-on. Ők a város egyik legaktívabb civil szervezete, amit Annuska határtalan lendülete, odaadása, Maglód iránti elkötelezett szeretete tart mozgásban.

 

Képeinken Lajos Pálné átveszi a Maglódért Emlékérmet Tabányi Pál polgármestertől és Kérges László, illetve Remport Csaba alpolgármestertől

2016. augusztus 20-án

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>