. Ma Márk napja van.
Maglód biztos pont a régióban
2014-08-21 18:56:46
Maglód biztos pont a régióban

Maglód biztos pont a régióban

Az augusztus 20-i maglódi városi ünnepség kiállítás-megnyitója után Tabányi Pál mondott beszédet.

 

Az apostoli király műve máig időt álló, hangsúlyozta Maglód Város polgármestere (alsó képünkön). A magyarság otthont talált az ígéret földjén. István már nem keleti fejedelem, hanem országát véglegesen a nyugati kereszténységbe bevezető király. Öröksége arra tanít, hogy csak összetartó, egészséges nemzettudatú nép tudja formálni a jövőt. Bár évtizedekre divatjamúltnak akarták beállítani az ősi hagyományokat, mára új erőre kapott a régről építkező hazaszeretet. Itt is erősíteni szeretnénk a maglódiságot, szerencsére egyre többen tevékenykednek ezért városiasodó településünkön. Maglód így vált biztos ponttá a régióban. Ha nem ülünk fel a negatívumokat hajszoló, napi érdekek mentén széthúzást gerjesztő, időről időre próbálkozó, valójában komoly elképzelés nélküli szerencsevadászoknak, helyünk még szilárdabb lehet Pest megyében. Ahogy Magyarország is csak így maradhat mindig a Szent Korona országa.

 

A polgármester ünnepi beszéde után a helyi egyházak vezetői áldották, illetve szentelték meg az új kenyeret. Bálint Klára (felső képünkön középen) református lelkipásztor a szertartás közben arról beszélt, hogy augusztus 20-a kapcsán az ünnepelt István király és az új kenyér is egyfajta jel. Ahogyan a templomok tornyai is „valakire” mutatnak, ugyanarra mutat mindkét ünnepi szimbólum. A lelkésznő szerint István megkeresztelkedése nem hatalmi-politikai, stratégiai döntés volt, hanem személyes, hitbéli meggyőződés.

 

Barotai Endre atya (fehérben) felidézte Maglódra kerülése előtti, szolnoki korszakát életének, amikor is be- és természetesen kijárása volt a börtönbe, illetve börtönből. Ha azt kérdezte, hogy társukat hátrahagynák-e a saját szabadulásáért, a rabok igennel feleltek neki, de ha arról érdeklődött, hogy becsületesnek tartják-e magukat, szintén pozitívválaszt kapott. Tehát a becsületességre mindenki igényt tart, aki nem úgy viselkedik, az is. Ám csak az maradhat fenn, aki valóban becsületességre építi a hitét. A kenyér is becsületből születik, és a kenyérben is összedolgozódik végső soron a gabona.

 

Németh Mihály evangélikus lelkész (felső képünkön feketében) a zsidókhoz írt levél 13 fejezete alapján figyelmeztetett: „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.” István király mert Krisztusra alapozni; ha meg akarunk maradni, csak ez lehet a mi utunk is. Munkáljuk az egységet és a békességet Jézus Krisztusban, ahogy István is tette – mondta az új kenyér megáldása előtt Németh Mihály lelkipásztor.

 

Utoljára frissítve: 2014-08-21 18:57:39

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>