. Ma György napja van.
Legalább 40 éve nem ettem narancsot!
2014-02-22 12:36:25
Legalább 40 éve nem ettem narancsot!

Legalább 40 éve nem ettem narancsot!

Több mint 300 ezer forint bevétellel számolhat a Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány a február 21-ei jótékonysági rendezvény nyomán. Pontos összeget csak a végső elszámolások nyomán fog tudni mondani Berecz Tamásné kuratóriumi elnök, de a végső mérleg nem csupán pénzügyileg pozitív.

 

 

 

 

 

 

Szathmáryné Papp Mária, az alapítvány kezdeményezője a rendezvényen, a csordultig telt színházteremben elmondta, hogy akkor fogant meg benne véglegesen a civil szervezet ötlete, amikor egyszer narancsot szolgáltak fel az óvodában egy étkezés után, és az egyik óvodás így sóhajtott fel: „Már vagy 40 éve nem ettem narancsot!”

 

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, illetve az alapítvány munkatársai és segítőik, már 17 órakor farsangi hangulatban várták az érkezőket. Óriási bödön farsangi fákkal, marionett bábokkal, kézműves foglalkozással, illetve a könyvtár részéről tücsökvásárral.

 

Este hattól pedig a „Gyermekek a gyermekekért” mottó jegyében a Béke Gyermekotthon Oláh Bódi Éva színművész, drámapedagógus vezette színjátszó köre mutatta be a Pinokkiót.

 

Van abban valami végletesen szívszorító, ha olyanok nyújtanak segítséget, akik maguk is arra szorulnak. Ám a jótékonykodással magukat is megtámogatják: tartást kapnak, örömöt, sikert, önismeretet. Így vannak ezzel (a jótékonykodással) a Béke Gyermekotthon lakói is. És így vagyunk ezzel (a meghatódással) mi, maglódiak is.

 

Nehéz megmondani ezek után, szomorkodjunk-e azon, mennyire megnövekedett a jótékonysági rendezvények, tehát a rászorulók száma, vagy örüljünk-e annak, hogy mennyire elszaporodtak a jótékonysági rendezvények, tehát az egészséges önsegítés és összefogás.

 

Mindenesetre a MagHázban ezen a mozgalmas és vidám péntek estén mindenki örülni látszott. Legfeljebb azok bánkódtak, akiknek már nem jutott tücsök…

 

 

* * *

 

Tagja volt a a Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány kuratóriumának Czakó Pálné, Ica óvó néni is, aki már nem élhette át ezt az estét óvodásaival, munkatársaival. Emlékére a jótékonysági rendezvény előtt, 17 órától gyújtottak gyertyát a Napsugár Óvoda előtt, akik szerették, tisztelték. 

 

 

1. fotó: Tapsrend. Kék frakkban Oláh Bódi Éva, a Pinokkió rendezője és szereplője

2. fotó: Szathmáryné Papp Mária képviselő, a Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány felügyelő bizottságának tagja

3. fotó: Pinokkió és Berecz Tamásné, kuratóriumi elnök

4. fotó: Mayerné Lénárd Aranka, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője,  a Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány kuratóriumának tagja megnyitja a jótékonysági rendezvényt

 

Utoljára frissítve: 2014-02-22 12:40:18

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>