. Ma Márk napja van.
Közösségi tea
2015-11-28 23:49:50
Közösségi tea

Közösségi tea

„A közösség a létezés erkölcse” - idézte Szimeonov Tódort Sereg László a Magam Egyesület egyik házigazdája a könyvtárban november 27-én tartott 5 órai tea bevezetéseként.

 

Marton Gábor kérdései nyomán (képünkön balról jobbra) Petrovics János, a Polgári Kör, Pavlovics Lászlóné, a Nőklub és Lajos Pálné, a Nyugdíjas Klub elnöke, illetve Fábiánné Ollári Judit, a maglódi Auchan áruház igazgatójának asszisztense, valamint Radosza Sándor, újságíró, író, feltaláló járta körül azt a kérdéskört, hogy mit tehet egy-egy személy, egy-egy kisebb csoport a tágabb közösségért, és milyen motivációi, majd perspektívái lehetnek a közösségi cselekvésnek.

 

A teavendégek egyetértettek abban, hogy legyen bár valaki tősgyökeres maglódi vagy véletlenül idekerült, az ember egyedül nem boldogul, nem is kérdés számukra tehát, hogy miért is végeznek a hivatásuk mellett akár erőn felül „társadalmi” munkát, mert ez a természetes; ők nem értik, hogy lehet egyáltalán másként élni. Aki szereti az embereket, aki segít, aki közösségben él, annak ez a plusz nem csak a lelki, de a testi egészségére is jótékony hatással van. 

Utoljára frissítve: 2015-11-28 23:51:33

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>