. Ma Emma napja van.
Kinizsi utcai tűz
2016-06-08 23:10:02
Kinizsi utcai tűz

Kinizsi utcai tűz

„Kigyulladt, és teljes terjedelmében ég egy 120 négyzetméteres családi ház Maglódon, a Kinizsi utcában – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

 

Csámpai Attila elmondta, hogy a helyszínre Monorról, Üllőről és a fővárosból is több egység tűzoltó vonul ki, és több mint húsz tűzoltó dolgozik a tűz oltásán. A már kiérkezett egységek több vízsugárral oltják az épületet, illetve védik a szomszédos házakat, mert félő, hogy a tűz átterjed a szomszédos épületekre. Hozzátette: az épület átvizsgálásával lassan haladnak, de eddigi információik szerint a házban nincs senki.”  Ez a hír jelent meg az origo.hu hírportálon az MTI-t forrásként megjelölve, június 8-án 18.16-kor.

 

Szemtanúk szerint 16.30-kor már erősen lángolt a szépségszalonként is működő épület tetőtere, amit az udvarról próbálták slaggal oltani. Néhány perc múlva a faszerkezet nagy része be is omlott. Mintegy 25 perccel a riasztás után érkeztek meg a tűzoltók, először 2 autó a XVII. kerületből, majd egy „Katasztrófavédelem” feliratú parancsnoki jármű, végül még egy tűzoltóautó Üllőről. A meg nem erősített információk szerint a tetőtérben keletkezett a tűz, ahol egy fiatal nő aludt. A szomszéd ház tetején dolgozó ácsok vették észre a lángokat, ők kezdték meg az oltást is, illetve kimenekítették a nőt. A szemlélők tudni vélték, hogy elektromos hiba keletkezhetett, mert nem volt bekapcsolva semmi, és nem is dohányoztak az épületben.

 

Szerkesztőségünket június 9-én még az alábbiakról is tájékoztatta Csámpai Attila szóvivő: „A monori, fővárosi hivatásos és az üllői önkéntes tűzoltók a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugár segítségével oltották el a lángokat, illetve további vízsugarak segítségével védték a szomszédos épületeket is. A kigyulladt ház garázsában egy nagy értékű autó volt, amit a tűzoltóegységek sikeresen megmentettek. A tűzeset során személyi sérülés nem történt, azonban az anyagi kár jelentős.”

 

Köszönjük olvasóink információit és fotóit.

1. és 3. fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Monor HTP



Utoljára frissítve: 2016-06-09 11:58:45

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>