. Ma Emma napja van.
Kiállítás, kitüntetés és népünnepély
2014-08-14 10:02:24
Kiállítás, kitüntetés és népünnepély

Kiállítás, kitüntetés és népünnepély

A többnapos ünnepekre szabott hagyományos maglódi koreográfia idén augusztus 20-án szerdára sűrűsödik. A program délelőtt a MagHázban indul, a patakparti népünnepély pedig délután lesz.

 

 

A 11 órakor kezdődő városi ünnepség tradicionális forgatókönyv szerint zajló részében a polgármesteri köszöntőt ökumenikus kenyérszentelés és a városi díjak átadása, illetve zenés, táncos műsor követi. A műsorban fellépnek Varga Mártonné (Bözsi néni) és tanítványai, valamint Tóth Lili és Varga Richárd is énekel majd.

 

Természetesen minden hagyományos epizódnak megvan a maga kitüntetett és fontos szerepe, a délelőtti program különlegessége azonban egy kiállítás lesz. Breznyik József (1887–1965) „Postamester ecsettel” című kiállítását nézhetik meg a művészet és a helytörténet iránt érdeklődők. Az egykori postamester polgári és művészeti pályafutásának több mint 50 évét töltötte Maglódon. Az ünnepség résztvevői ráadásul a tárlaton augusztus 20-a alkalmából – a MagHázban csak ezen az egy napon! – megtekinthetik Balázs Zoltán festőművész „Maglódi triptichon”-ját, azaz azt a napokban elkészült 3 nagyméretű tablót, amelyen Maglód nevezetességeit kollázsszerűen ábrázolta az alkotó. A képek végleges helye a Városháza Tanácsterme lesz.

 

14 órakor kezdődik tehát a patakparti népünnepély Veres László „Tiszta cirkusz!” című műsorával. Vaskó Ágnes paródiáját és Késmárky Uzonka énekeseit az E−Dance Hip-hopja, valamint modern tánc és zumba egészíti ki.

 

16 órától Zsuzsa Mihály operett énekes műsora hangzik el, majd a Maglódi Nők Klubja, a Nyugdíjas Klub és a Roszicska Hagyományőrző Egyesület lép fel. Rakita Jánosné is énekni fog, majd az evangélikus ifjúság soraiból alakult YourCoreHorse ad mini koncertet.

 

18 órakor már a Scherzo Szaxofon Quartett koncertjében gyönyörködhetünk, amit a Kacamajka néptánccsoport előadása követ, majd az idén az Európa-bajnokságig jutó Mazsorett Tánccsoport mutatja be műsorát.

 

20 órától hallgathatjuk meg a Beatles-emlékzenekar – The BlackBirds – összeállítását, végül a tűzijáték este 22 órától ragyogja be Maglód fölött az égboltot.

 

Napközben egyébként a Gyömrői Önkéntes Tűzoltó Szolgálat tűzoltó autója lelkesíti azokat, akik Maglódon is szívesen látnának tűzoltó egyletet ismét; az elmaradhatatlan kézműves foglalkozásokat és arcfestést a szintén hagyományos lovagi játékok teszik mozgalmasabbá. Az Auchan és a Bauhaus jóvoltából felújított játszótér várja a patakparton a kicsiket, de a vurstlis sem marad otthon, no meg az ugrálóvárat szintén felfújják az idei augusztus 20-án is.

 

1., 3., és 4. felvételünk a 2012. évi Szent István-napi ünnepségen készült (1. kép: a Maglódi Nők Klubja; 3. kép: a Kacamajka Városi Néptáncegyüttes, 4. kép: a mazsorettek). 

 A YourCoreHorse együttest ábrázoló 2. fotóért köszönet Szabó Tímeának.

Utoljára frissítve: 2014-08-14 10:05:54

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>