. Ma Andrea napja van.
Ki akar Kukac Marci barátja lenni?
2017-06-02 01:42:46
Ki akar Kukac Marci barátja lenni?

Ki akar Kukac Marci barátja lenni?

Három foglalkoztató mesekönyvet is írt Tóth Szandra az óvodás, kisiskolás korosztálynak, mindegyiknek Kukac Marci a főszereplője.

 

A harmadik mű, Kukac Marci és az új barát a napokban jelent meg, és mivel a szerző időközben Maglódra költözött, mi sem természetesebb, mint hogy a Szeberényi Lajos Városi Könyvtár adjon helyt a bemutatónak. A kedves kukacfival már a Mesefaluban is találkozhattak a kicsik és a később is kukacoskodni szeretők: Tábori Zsuzsanna gyermekkönyvtáros az ő „bőrébe” bújva fogadta játékos feladatokkal az érdeklődőket.

 

Biztosan sokan kíváncsiak arra, „milyen egy olyan helyen élni, ahol senki sem egyforma, és senki sem átlagos? Ahol a lakók folyton vicces kalandokba keverednek, néha összevesznek, de mindig kibékülnek, ahol minden titokra lassan fény derül, és ahol az erdő egyes lakói különleges képességekkel rendelkeznek?” Aki gyermekével nyomon követi Marci izgalmas, mókás, időnként pedig tanulságos történeteit, a meséken, színezőkön és talányos feladványokon keresztül fejleszti a kicsi képességeit, szociális érzékét, növeli szókincsét és a foglalkoztató feladatok által finomítja motorikus képességeit is.

 

Június 3-án szinte az egész délelőtt a kukackönyvekről szól majd. A hó elején megszokott Halmos Béla Táncház előtti kézműves foglalkozásnak is Marci lesz a „főhőse” 10 órától a MagHázban, majd 10.30-tól beszélgetés keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a mesével és a meseszerzővel a könyvtárban. A gyermekeket arcfestés és lufidömping is szórakoztatja, sőt mindhárom művet jelentős (40-45%-os) árkedvezménnyel lehet majd megvásárolni. A szerző jóvoltából az olvasók között egy-egy Kukac Marci „portréjával” díszített párna, különleges falióra és ujjbábos játék is gazdára talál sorsolás révén. Kukac Marci persze önmagban is vonzó jelenség: az Aranykönyv-szavazáson 463 mesekönyv közül a legjobb 10-ig juttatta az olvasók szimpátiája.

 

1. kép: Kukac Marci, azaz Tábori Zsuzsanna gyermekkönyvtáros jobbján, középen a szerző, Tóth Szandra, mellette a MagHáz-cirkuszból érkezett Fábiánné Ollári Judit a május 27-i Mesefaluban

2. kép: A 3 kötet, Kukac Marci a köbön

3. kép: Könyvtárosok közös nevezőn a Mesefaluban





Utoljára frissítve: 2017-06-02 07:19:04

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>