. Ma György napja van.
Kéthetente: félfogadás, szelektív-szállítás és zöldhulladék-gyűjtés
2017-06-05 10:05:10
Kéthetente: félfogadás, szelektív-szállítás és zöldhulladék-gyűjtés

Kéthetente: félfogadás, szelektív-szállítás és zöldhulladék-gyűjtés

Júniustól megszűnt a szelektív hulladék körzetek szerinti gyűjtése. Egész Maglódon kéthetente ugyanazokon a csütörtökökön szállítják el az újrahasznosítható hulladékot, sőt a zöldhulladékot is ugyanígy, ugyanekkor viszi el a szolgáltató.

 

A begyűjtés rendje: 2017. június 15., 29., július 13., 27., augusztus 10., 24., szeptember 7., 21., október 5., 19., november 2., 16., 30., december 14., 28., 2018. január 11., 25., február 8., 22., március 8., 22., április 5. és 19.

 

A szelektíven gyűjtött hulladékokat a térítésmentesen rendelkezésre bocsátott sárga zsákokban vagy más, nem fekete, áttetsző zsákokban keverten lehet kihelyezni az ingatlanok elé reggel 7-ig. Ezekben elhelyezhető a

– tiszta, laposra hajtogatott papír: karton, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv;

– kiöblített, laposra taposott műanyag: színes és víztiszta PET-palack, üdítős és ásványvizes kupak, kozmetikai és tisztítószeres (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) flakon, reklámszatyor, nejlonzacskó, csomagoló-, zsugor- és sztreccsfólia, joghurtos, tejfölös és margarinos doboz;

– kiöblített, laposra taposott fém- és italos kartondoboz: üdítős, sörös, energiaitalos fémdoboz, tartós tej és üdítők Tetra Pack doboza, konzervdoboz, háztartási fémhulladék (pl. evőeszköz, fémedény).

 

Üveget továbbra sem lehet tenni a szelektív hulladékok közé. A társaság nem szállítja el az olyan zsákokat, amelyekbe háztartási vegyes hulladék, lom, üveg vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék került (ez a zöldhulladék esetében is így van). A szolgáltató a begyűjtéskor annyi cserezsákot biztosít ingyenesen, amennyit elszállít.

 

A levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, lehullott falevelet a szintén térítésmentesen kiosztott zöld, lebomló műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket legfeljebb 70 cm-es kötegekben összekötve, a zsákok mellé kell kihelyezni az ingatlan elé, a közterületet nem szennyezve, alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben, szintén reggel 7-ig. Ha nem elegendő a szolgáltató által biztosított cserezsák, alkalmanként további 5 db zsákot ad ingyenesen, a legutolsó befizetett hulladékszállítási számla bemutatása esetén az ügyfélszolgálaton.

 

A továbbra is házhoz menő rendszerű lomtalanítást ingatlanonként évente már kétszer lehet igényelni. A szolgáltató a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat szállítja el. A kisebb méretű anyagokat a hatékony elszállítás és a szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve viszi el. Nem tartozik a lomtalanítás körébe a(z)

– gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék;

– építési hulladék, más ipari hulladék;

– veszélyes elektromos, elektronikai készülék (pl. televízió, hűtőgép);

– veszélyes hulladék (pl. gumiabroncs, akkumulátor, festékes doboz, kátrányszármazék);

– heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási és gazdálkodói tevékenységből származó hulladék.

 

A lomtalanítást a szerződéssel rendelkező lakossági ügyfél veheti igénybe, amit az 53/500-152 telefonszámon lehet egyeztetni félfogadási időben. Miután a társaság ellenőrizte, hogy az igénylő rendelkezik élő szerződéssel, egyeztetik a lomtalanítás idejét és más részleteit (lakcím, elérhetőség, kihelyezhető mennyiség). A megállapított napon reggel 7-ig kell kihelyezni az ingatlan elé a lomot.

 

Az Ökovíz központi elérhetőségei: 2700 Cegléd, Pesti út 65., 06/53/500-152, 500-153, www.okoviz.hu, ugyfelszolgalat@okoviz.hu. Az Ökovíz Kft. kihelyezett, maglódi ügyfélszolgálatának félfogadási ideje kéthetente hétfőnként 14–18 óráig tart: június 12-én, 26-án, július 10-én, 24-én, augusztus 7-én és 21-én. Ennek helye a Projekt–DPMV Zrt. épületében a korábbi Tefü Kft. ügyfélfogadó helyisége (2234 Maglód, Fő u. 12.).

 

Utoljára frissítve: 2017-06-05 21:46:35

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>