. Ma Auguszta napja van.
Kampánykomédia I.
2014-10-06 02:20:08
Kampánykomédia I.

Kampánykomédia I.

Azon kedves Olvasóknak, akiknek már elegük van a kampánynak nevezett kutyakomédiából, javaslom: ne is olvassák tovább ezt a cikket! Ez ugyanis, bizony, az egészségre ártalmas, még tán bonyolult is, unalmas is. Mégis muszáj már megírni.

 

 

 

Történt pedig, hogy a Pest Megyei Területi Választási Bizottsághoz kifogás érkezett. A beadványt benyújtó Z. B. (a maglódi „demokratikus baloldal” polgármester-jelöltje, képviselőjelöltje) egyoldalú tájékoztatása nyomán a Területi Választási Bizottság első fokon elmarasztalta Maglód város önkormányzatának azonos című lapját, mintha az megsértette volna a tárgyilagosság és az esélyegyenlőség elvét. A fellebbezés nyomán a másodfokon eljáró Nemzeti Választási Bizottság azonban megváltoztatta a határozatot, és már csak formai okokból is elutasította az eredeti kifogást.

 

Eltelik egy nap, el kettő is. Sőt több. Azt hihetnénk, hogy mindennek nyomán a jogkövető magatartásukra oly büszke, ráadásul kifogástalan pozitív kampányt vivő feljelentgetők és önjelölt igazságtevők leszedik az önkormányzati lap állítólagos törvény-sértéséről szóló cikkáradatot, vagy legalább felteszik mindenhová a jogerős döntést is. De nem. Egyik sem! Hanem inkább még akadt olyan vakmerő (ráadásul elméletileg az önkormányzatnak dolgozó) jogász, aki elkezdte az önkormányzat és az önkormányzat lapja ellen értelmezni a jogerős határozatot.

 

Idézem: „Engedjék meg, hogy tájékoztassam önöket arról, hogy a Területi Választási Bizottság dr. VZ által megfellebbezett határozatát a Nemzeti Választási Bizottság nem tartalmi okok miatt, hanem formai okokra hivatkozással utasította el. Vagyis azért, mert a 3 kifogást tevő fél közül a beadványról 2-nek hiányoztak a személyes adatai.”

 

Úgy tűnik, már a logika és a racionalitás sem a régi. Attól még ugyanis, hogy formai okokból változtatta meg a Nemzeti Választási Bizottság a Maglód c. újságot első fokon elmarasztaló Területi Választási Bizottság határozatát, az bizony érvényes és hatályos döntés. Sőt, abból, hogy valóban formai okokból döntött így, még nem is következik AUTOMATIKUSAN, hogy ha tartalmilag foglakoznak az üggyel, akkor helyben hagyják az eredeti határozatot. Nagyon is elképzelhető, hogy a másodfokon eljáró Nemzeti Választási Bizottság tartalmilag szintén elfogadhatta volna a fellebbezés érvrendszerét (amivel egy másik cikkben foglalkozunk), mert ez a demokratikus jogrendszer már csak ilyen: van mód a korrekcióra. Igazán sajnálatos, hogy éppen a kifogást elbaltázók miatt nem derülhetett ki, kinek adtak volna igazat!

 

Az azonban MINDENKÉPPEN következik a Nemzeti Választási Bizottság határozatából, hogy a nyilvános határozat nyomán megismert „3 kifogást tevő fél”-nek, Z. B. polgármesterjelöltnek, Sz. Z. polgármesterjelöltnek és Sz. J. LÖF-elnöknek együtt sincs annyi sütnivalójuk, hogy egy egyszerű jogi beadványt helyesen benyújtsanak valamely állami szervhez… Hogyan akarnak hát ezek az urak várost vezetni?!

 

Méltó folytatása a kutyakomédiának, hogy ugyanaz a Területi Választási Bizottság, amely néhány nagyon is kifogásolható, de mindenképpen SZUBJEKTÍV érv alapján és első fokon marasztalta el a Maglód c. lapot (tegyük hozzá ismét: ezt a határozatot tehát a Nemzeti Választási Bizottság megváltoztatta!), tökéletesen OBJEKTÍV tények alapján aztán elmarasztalta a MI Újságot. Kimondta, hogy jogsértően közölt szeptemberi számában 5 oldal fizetett politikai hirdetést.

Azért is méltó ez a folytatás a fenti bénázáshoz, mert a MI Újság képviseletében P. M. felelős szerkesztő fellebbezett a Nemzeti Választási Bizottsághoz, de mit tesz Isten: ezt a fellebbezést is formai okokból utasították el… Sem egy egyszerű beadványt, sem egy egyszerű fellebbezést nem képes tehát ez az ellenfeleire kígyót-békát mosolygó társaság összehozni, ez ma a szomorú látlelet az Új Maglódért állítólag Maglód Érdekében sertepertélőkről.

 

Egyedül a MI Újság rendelkezik tehát ma Maglódon arról hivatalos határozattal, hogy törvénysértő a tevékenysége. A világháló maglódi csücske pedig éppen a fent nevezett urak és hölgyek hathatós közreműködésével mégis a Maglód c. újság nem létező jogsértésétől hangos, és mélyen hallgat a MI Újság nagyon is létező törvényszegéseiről. Hol itt az oly sokat és oly őszintén emlegetett tisztesség, becsület és igazmondás, tessék mondani?!

 

* * *

 

Utóirat: nem olyan nagy gond, ha egy kiadó úgy véli, internetes oldalán nem kell végrehajtania az illetékes választási szerv határozatát, a baja.hu oldalt kiadó céget is mindössze 3,8 millió Ft-ra bírságolta meg ezért a Nemzeti Választási Bizottság.

 

Képünkön: A Nemzeti Választási Bizottság szavaz (forrás: itt)

Utoljára frissítve: 2014-10-06 02:54:21

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>