. Ma Gedeon napja van.
Jótékony szellemeskedés: Karácsonyi ének
2014-12-16 23:28:30
Jótékony szellemeskedés: Karácsonyi ének

Jótékony szellemeskedés: Karácsonyi ének

A Csemetekert Gyermekszínház december 13-án mutatta be legújabb színdarabját Gyömrőn. Azt a művet, amelyet Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány felkérésére és javára Maglódon, a MagHázban is előadnak december 19-én 18 órától.

 

Charles Dickens több mint 170 éves, népszerű, klasszikus művének, a Karácsonyi éneknek a premierjére eddig nem látott számú közönség volt kíváncsi. Több mint 310 néző könnyezett a megható pillanatokban, kacagott a vicces jelenteken, és tapsolt a fináléban. Korhű jelmezek és díszletek, illetve különleges maszkok tették, teszik még érdekesebbé a Mihalusz Zoltán által színpadra alkalmazott, 8 éven felülieknek ajánlott darabot.

 

A Csemetekert Gyermekszínház azzal a céllal alakult meg 2012 szeptemberében, hogy minőségi kikapcsolódást nyújtson gyerekek számára, kiszakítva őket a virtuális világból, az őket „behálózó” számítógép-monitorok mögül. Mára 28 főre duzzadt a társulat létszáma, mely főleg gyömrői tagokkal rendelkezik, de járnak hozzájuk Maglódról, Sülysápról is. Az elmúlt két évben hét színdarabot mutattak be, és részt vettek megannyi városi ünnepségen. Idén a társulat felkerült Gyömrő központjában egy óriásplakátra is. Évente igyekeznek egy-egy jótékonysági előadást is szervezni, így boldogan vállalták a maglódi felkérést. A társulatot Mihalusz Zoltán, a GyömrőSzínház társulatának tagja hívta életre és vezeti (maga is gyermek színjátszóként kezdte pályafutását). Neve nem csak a MagHáz-beli színházi fellépések miatt ismerős Maglódon, hiszen ünnepségeken is szerepelt már.

 

A pénteki jótékonysági műsor a Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány szervezésében zajlik. 500 és 1000 forintos támogatójegyek kaphatók a maglódi óvodákban, az iskolában, a MagHázban, a Családsegítő Szolgálatnál és a Maglód Projekt Kft.-nél. A szervezet 2013. márciusi bejegyzése óta számos olyan nehéz anyagi gondokkal küzdő családon segített, ahol a gyermek(ek) ingyenes óvodai vagy iskolai étkeztetését más forrásból nem lehetett biztosítani, mert például pár száz forinttal magasabb a jövedelmük, mint a törvényileg támogatott kategóriáé, noha a helyzetük ugyanolyan tragikus.

 

Februárban a Béke Gyermekotthon mutatta be a MagHázban az alapítvány javára a Pinokkiót, ahol is az előadás köré szervezett jótékonysági programokon több mint 300 ezer forint bevétellel gyarapodott a mindennapi betevőt nélkülözőkért létrejött civil szervezet. A pénteki előadás teljes bevételét is a rászoruló maglódi gyermekek étkeztetési támogatására fordítják. Az előadás alatt az óvodás korú gyermekek számára felügyeletet biztosítanak, süteményvásárt tartanak és végül elárvereznek egy mézeskalácsházat.

 

A bemutató előtt a maglódi Református Egyházközség adventi gyertyagyújtására kerül sor.

 

A Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítványról részletesebben itt olvashat

 

 

 A rendező, Mihalusz Zoltán portréjának forrása: itt

Utoljára frissítve: 2014-12-16 23:55:13

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>