. Ma György napja van.
Ingyenes intenzív rajztanfolyam
2015-07-05 15:35:14
Ingyenes intenzív rajztanfolyam

Ingyenes intenzív rajztanfolyam

Ingyenes egynapos intenzív rajztanfolyamot szervez a maglódi Szeberényi Lajos Városi Könyvtár.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tanfolyamot Dopitáné Jámbor Ivett tartja, akinek „A NŐ sokszor című kiállítása 2014 decemberétől volt látható a MagHázban. Részt vett az Összefogás napja című jótékonysági rendezvényen is, és az ottani beszélgetéseket továbbgondolva született meg az egynapos intenzív rajztanfolyam ötlete, amelyet ezúttal is díjmentesen kapnak ajándékba a maglódiak.


A tanárnő a rácsos technikával kívánja megismertetni a jelentkezőket, amelyet Albrecht Dürer, a reformáció egyik legkiválóbb művésze, a német reneszánsz legismertebb képviselője alkalmazott elsőként. E technikával a tanfolyam elvégzői a beharangozó szerint mindent meg tudnak rajzolni: portrét éppúgy, mint csendéletet, emberalakot, tájképet vagy állatrajzot. A fotorealista alkotók tekintélyes hányada máig ezzel a módszerrel hozza létre a fényképekhez megszólalásig hasonlatos műveit, így Charles Laveso is, akit leginkább kedvel Dopitáné Jámbor Ivett közülük.

 

Az intenzív tanfolyamot 2015. július 7-én 9.00-től 18.00 óráig tartják a MagHázban, a könyvtárban. A jelentkezők közül a tanárnő 4 főt sorsol ki, akik számára tehát ajándék lesz ez a nap. Ők végigjárhatják azt az utat vele, melynek során a reggel még üres papírlapon estére megszületik a csoda. Megtanítja számukra a rácsos technika használatát, mellyel megalkothatják a kiválasztott portré körvonalait, illetve azt, hogyan lehet ceruzával életet lehelni a vonalakba, hogyan lehet megtalálni az arc árnyékait, a fény-árnyék játékát.

 

Az eszközöket is biztosítják a jelentkezőknek, ám mindenkinek magának kell gondoskodnia az egész napra elegendő élelemről, valamint egy legalább 33 cm-es derékszögű vonalzóról. Előképzettségre sincs szükség, sőt, a tanárnőnek az az igazi sikerélmény, ha olyan „diákokat” kísérhet kézen fogva a sikerig, akik még egyáltalán nem próbálkoztak a rajzolással. Szükség lesz azonban a koncentrációs képességre, hiszen az egész napot egyetlen dologra összpontosítva végigülni, komoly feladat.

 

Aki jelentkezni szeretne a 4 fős, intenzív ingyenes tanfolyamra, annak a MagHáz közösségi oldalán a kurzus felhívását kell tetszikelnie, illetve hozzászólásban megírni a pontos nevét és életkorát. A jelentkezők közül két-két nevet sorsolnak ki hétfőn (július 6-án) reggel, a 13–15, illetve a 16–99 éves korig terjedő kategóriában.

 

 

Dopitáné Jámbor Ivett munkáit a Maszatolásaim című közösségi oldalon lehet megtekinteni.

 

1. kép: Egy tanfolyam kezdő és záró portréja

2. kép: „A NŐ sokszor című MagHázbeli kiállítás plakátja

3. kép: A legutóbbi tanfolyamok alkotásaiból

4. kép: A legutóbbi tanfolyamok alkotásaiból

5. kép: A maglódi tanfolyam baharangozó plakátja 

 

 

 






Utoljára frissítve: 2015-07-05 16:00:00

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>