. Ma Gedeon napja van.
III. Karácsony Kupa és Mikulás Nap
2013-12-12 19:52:39
III. Karácsony Kupa és Mikulás Nap

III. Karácsony Kupa és Mikulás Nap

Több éves igényt elégített ki az IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezete és a Maglódi TC Asztalitenisz Szakosztálya azzal, hogy 2013-ban is meghirdettük asztalitenisz-versenyünket, immáron harmadik alkalommal.

 

A rendezvénynek ismét a Maglódi Általános és Vermesy Péter Művészeti Iskola biztosított helyet, ahol a terem és az Asztalitenisz Szakosztály is „adott” volt. A fővédnökséget dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke és Tabányi Pál, Maglód Város polgármestere vállalta.

 

Az előkészítés során kapcsolatba léptünk a megújult Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökségével, így versenyünk bekerülhet a szövetség amatőr naptárába is. Ennek ellenére idén nem terveztünk különösebb akciót, mint tavaly, amikor is egy asztal megvásárlásához támogatókat kerestünk – és találtunk. Baráti körünk tagjai segítségével sikerült egy YOOLA 2000 S típusú asztalt vásárolni, amelyet a verseny megnyitásakor ünnepélyes keretek között adtunk át a Maglódi Torna Club Asztalitenisz Szakosztályának használatra és megőrzésre azzal, hogy tagjaink a TC edzésidejében korlátlanul használhatják.

 

Az idei rendezvény előtt megkerestem a város közel 40 vállalkozóját, hogy nyújtsanak némi segítséget a színvonalas megrendezéshez. Merczel János Kuglóf Bt.-je kivételével senkitől sem kaptam pozitív visszajelzést. Noha ezzel nem az IPA-t, illetve engem támogattak volna, hanem azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik eljöttek a versenyre.

 

A rendezvény színvonalas megrendezéséhez ugyanakkor hozzájárult a város és az iskola a helyszín biztosításával, az Asztalitenisz Szakosztály a zavartalan lebonyolítással. A Magyar Asztalitenisz Szövetség pingpong labdákkal és pólókkal segített. Kosztka Gyula, a Police Magyar Közbiztonsági Alapítvány igazgatója 50 ezer forinttal, Noska György, a Spar Magyarország Kft. biztonsági vezetője 50 ezer forint vásárlási utalvánnyal támogatta a rendezvényt. Sipeki Zsolt, Dánszentmiklós polgármestere, személyesen hozott almát, Gyolai Zoltán zöldségkereskedő banánt, mandarint és narancsot adott, Kurunczi János, a Csarnokhús Kft. tulajdonosa felvágottakkal, Barabás Miklós, az Alpok Aqva Kft. tulajdonosa ásványvízzel támogatta a maglódi sportolókat.  

 

Versenyünket dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, egyben fővédnökünk nyitotta meg, és megjelent Tabányi Pál polgármester is (képünkön a verseny előtt találkoznak Maglód mindenki karácsfája előtt).

 

Előzetesen a 10–14 éves korosztályba 32 fiú és 3 lány nevezett, a 14–18 éves fiúk közül 5 fő, a 18–45 év közöttiek közül 5 hölgy és 11 férfi, valamint a 45 év felettieknél 5 férfi adta le jelentkezését. Regisztráláskor azonban a 10–14 éves korosztályban 30 fiú jelent meg, míg a lányok eltűntek. A 11 éves Hargitai Bence (a XVIII. kerületi Szent Lőrinc Általános Iskola tanulója) úgy döntött, hogy a 14–18 évesek között is helyt áll. Sajnos a 14–18 évesek között sem jöttek lányok, fiúk viszont 5-en. A felnőttek között a 18–45 év közöttieknél 2 hölgy és 2 férfi, a 45 év feletti korosztályból 2 férfi jelent meg. Volt aztán még kísérő is szép számmal, de nem tudtuk rábeszélni őket, hogy nevezzenek be, pedig nálunk a barátság és nem az eredmény számít. Igaz, többen jelezték, hogy jövőre nemcsak eljönnek, hanem el is indulnak.

 

A lebonyolításához 6 asztalt állítottunk fel a tornaterembe. A szakosztály vezetői és versenyzői – akik természetesen nem indultak – felügyelték a rendet, és rögzítették az eredményeket, így a viadal zavartalanul folyt.

 

A 10–14 évesek létszáma miatt úgy döntöttünk, hogy a hatos döntőbe jutottakon kívül egy újabb lehetőséget biztosítunk, és vigaszágként Mikulás Kupa néven játéklehetőséget, illetve számukra is oklevelet, serleget és Mikulás-jelvényt adunk. Mivel meglehetősen kevés felnőtt jelentkezett, a versenyzők úgy döntöttek, hogy a hölgyekkel vegyesen is megmérettetnek, majd páros versenyt is játszanak 5 páros részvételével. A hölgyek pedig a férfiak között is helyt álltak! A további eredmények is meglehetősen izgalmasan alakultak, mivel igencsak felkészült versenyzők jöttek el az egyes korosztályokból.

 

Az eredményhirdetés előtt maga a Mikulás is megjelent, és minden jelenlévőnek egy ajándék csomaggal kedveskedett.

 

A végeredmény:

10–14 éves korosztály

I. Hargittai Bence

II. Bertalan Ádám

III. Illés Gergő

IV. Szabó Sándor

V. Zeiner Gergő

VI. Lepkés Levente

 

10–14 éves korosztály, vigaszág – Mikulás Kupa

I. Jordán Levente

II. Unger Krisztián

III. Süveges Gergő

IV. Seletye Tamás

V. Héjja Dávid

VI. Csizmadia Balázs

 

14–18 éves korosztály

I. Kovács Dániel

II. Hargitai Bence

III. Szabó Róbert

IV. Cojocaru Eugen

 

 

18 év felettiek

 

Vegyes

Férfiak

Nők

I.

Kovácsné Kalamár Noémi

Tusák István

Kovácsné Kalamár Noémi

II.

Tusák István

Gyarmathy István

Nagy Magdolna

III.

Gyarmathy István

Kovács Géza

 

IV.

Kovács Géza

Lovasi Viktor

 

V.

Nagy Magdolna

 

 

VI.

Lovasi Viktor

 

 

 

Minősített versenyzők

Márton Balázs

Berki Balázs

Rákóczi Ferenc

 

Párosok

1. Bódi Imre – Márton Balázs

2. Berki Balázs – Rákóczi Ferenc

3. Gyarmathy István – Tusák István

4. Kovács Géza – Kovácsné Kalamár Noémi

5. Lovasi Viktor – Nagy Magdolna

 

Versenyünk létjogosultsága nem kérdéses. Maglódon kívül Budapestről, Gödről, Kistarcsáról, Pécelről, valamint Békéscsabáról is érkeztek a versenyre. Az utóbbi indulónk Svédországban dolgozik, és már tavaly is itt volt. Összesen 3 IPA-szervezet, 2 asztalitenisz szakosztály és 3 általános iskola képviseltette magát a rendezvényen. Reméljük, jövőre még többekben keltjük fel az érdeklődést. Elképzeléseink között szerepel ugyanis egy vándorkupa alapítása is, amelyet az osztályok – több iskola jelentkezése esetén pedig az iskolák – között írunk ki úgy, hogy egy csapatban minden korosztály képviselőjének jelen kell lenni.

 

Az eredményhirdetés után még késő estig pattogott a labda, mivel a szakosztály tagjai is, akik a versenyrendezésben tüsténkedtek, „felavatták” az új asztalokat.

 

Lovasi József

az IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezetének elnöke


 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>