. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hol volt, hol nem volt: Madárka-kiállítás
2017-05-21 23:32:12
Hol volt, hol nem volt: Madárka-kiállítás

Hol volt, hol nem volt: Madárka-kiállítás

„Egy alkotó emberben mindig ott bujkál a vágy, hogy megvalósítsa az álmait, elképzeléseit. A legkisebb leányom születése után már tudatosan kerestem, hogy mi lenne a legjobb kifejezési mód, ami a hétköznapjainkba is belefér. Így fordultam vissza a meseillusztrációkhoz” – árulta el egy beszélgetésben Madár Olga, Maglódon élő tűzzománcos, képzőművész.

 

Meseillusztrációiból, bélyegterveiből, mesedobozkáiból, könyvjelzőiből, tűzzománcaiból, hűtőmágneseiből, kisebb-nagyobb alkotásaiból a Vigyázó Sándor Művelődési Ház Rákoshegyi Közösségi Házában rendezték meg a Hol volt, hol nem volt című kiállítást. A „Madárka-stílus” 3 egyedi dimenzióját méltatta Csépe Milla, a Vermesy Péter Általános Iskola művésztanára a tárlat május 20-i megnyitóján: a hagyományos vers-, mese- és könyvillusztrációk családközpontú értékőrzését; a szimbólumteremtés művészi kifejezőerejét; illetve a népi motívumok egyedi felhasználását a finom, mégis határozott vonalvezetésű, a tiszta színek egységét megvalósító, gyöngyszem-egész műveken.

 

A művész-pedagógus arról is beszélt, hogy Madár Olga leánya, Kincső tanítványa a maglódi művészeti tagozaton, és már az ő művein is jól láthatók azok az egyedi stílusjegyek, amelyek az ő korában még egyáltalán nem jellemzőek, azonban ékes példái a gyakori meseolvasás áldásos hatásainak. Madár Olga másik leánya, Imola (a szintén maglódi Késmárky Uzonka tanítványa) zongorán népdalokat játszott.

 

Telek Mónika, a kiállítás háziasszonya elmondta, hogy június 1-jéig látogatható a meseszép szoba. Május 30-án, kedden 9 órától Madár Olga kézműves foglalkozást tart óvodások részére a közösségi házban, amelyre előzetes regisztrációval lehet jelentkezni (XVII. kerület, Podmaniczky Zsuzsanna u. 3., 06/1/258-3394, www.vigyazomh.hu).

 

1. kép: Madár Olga (hosszú szoknyában), Csépe Milla (középen) és Telek Mónika

2–3. kép: a kiállítás képei

 

Madár Olga és az általa szervezett Maglódi Kézművesek Baráti Köre a MagHázban május 26. és június 9. között rendez csoportos kiállítást.

 

 

Utoljára frissítve: 2017-05-21 23:38:38

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>