. Ma Márk napja van.
Három a magyar… tusa
2016-06-30 02:14:16
Három a magyar… tusa

Három a magyar… tusa

Deák Zsombor volt a MagHáz, illetve az oda látogató nyári táborozó iskolások vendége június 29-én délután. A 27 éves sportolót a világ legjobb triatlonistái között tartják számon.

 

A kíváncsi és vidáman nyüzsgő gyermekeknek kerékpárja társaságában, vetítéssel színesítve mesélte el, mi készteti 3,8 km úszásra, 180 km kerekezésre és 42 km futásra egy-egy ironman-versenyen. Ő például mindig elégedetlen a célban, így lehet egyre jobb, és győzheti le, még az ellenfeleknél is inkább saját magát.

 

A kolozsvári születésű, de Sepsiszentgyörgyön nevelkedett sportoló Nyíregyházán járt sporttagozatos középiskolába, ahol rátalált a háromtusára. Felsőfokú tanulmányait a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem testnevelés karán úszásra szakosodva végezte. Már egyetemi évei, majd aztán, sepsiszentgyörgyi munkája közben több Európa- és világbajnokságon, illetve világkupán, sikerült U23 kategóriában dobogóra állnia. Fejlődése érdekében a világ legerősebb triatlonistái és kitűnő edzéskörülményei miatt Ausztráliába költözött, azóta 3 földrészen él, mert az ottani viadalok mellett főként ázsiai versenyekre koncentrált (Indonéziában, Szingapúron, Tajvanon, a Fülöp-szigeteken, Malajziában stb.). Sydneyben angol és biznisz-marketing kurzust is hallgatott. Élete legnehezebb szakasza volt ez az ausztráliai újrakezdés, hiszen tanulnia, sportolnia és dolgoznia kellett egyszerre: hajnaltól késő estig teljesített. Mégis sikerült több nagy versenyen is a legjobb ötbe kerülnie, azóta már profi sportoló.

 

A gyermekek csillogó szemmel hallgatták, Deák Zsombor hogyan fedezte fel magában a tehetséget. Kicsi korától mozgékony volt, de eleinte inkább labdajátékokban jeleskedett. Tízéves lehetett aztán, amikor barátaival a „tömbház” körül futkároztak, és mindenki kidőlt mellőle. Néhány körrel kezdte, de fokozatosan emelte a tétet, míg azon vette észre magát, hogy órákon keresztül képes folyamatosan futni.

 

Deák Zsombor sűrű versenynaptár és edzésrengeteg közepette is fontosnak tartja, hogy időt szánjon a magyar fiatalok és sportolni vágyók ösztönzésére, ezért rendszeresen tart előadásokat, melyeknek most egyik bensőséges leágazása volt a maglódi találkozó.

 

Látványos videó Deák Zsomborról triatlon közben

Érdekes interjú példaképekről, a kitartásról és az örök nyárról

Deák Zsombor honlapja és közösségi oldala

A fotók forrása: itt és itt.

 

 

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>