. Ma Csongor napja van.
Harapós csapatra várva
2016-07-12 21:15:47
Harapós csapatra várva

Harapós csapatra várva

Felnőtt labdarúgó csapatunk a 16 szereplőből álló megyei I. osztályban a 12. helyen végzett.

 

A 30 mérkőzésből 9 győzelemmel, 5 döntetlennel és 16 vereséggel zárult: 32 pontos végeredménnyel maradt bent a Maglódi Torna Club legénysége. Herédi Attila vezetőedző a sikertelenség okait így foglalta össze a maglodtc.hu-n közölt interjújában: „Nagyon kevés minőségi játékosunk volt, csak 17 játékossal indultunk neki a szezonnak. Két kapusunk közül az első számú, Szacskó László, egész tavasszal vagy nem volt egészséges, vagy a strandfoci válogatottban való részvétele, illetve munkahelyi elfoglaltsága miatt nem állhatott csapatunk rendelkezésére. Ez azért lényeges, mert az ő őszi bravúrjai nem kevés pontot jelentettek a számunkra. … Az őszi kezdőcsapatunkból sokan megmaradtak ugyan, de ezek között több olyan fiatal játékos volt, aki az első felnőtt szezonját töltötte. Most is bebizonyosodott, hogy ők egy éven keresztül nem tudnak egyenletes teljesítményt nyújtani. Az őszi szezonban Lami István fontos gólokat szerezett, amelyek tavasszal már elmaradtak. Ezek a tényezők az eredményességet nagyban befolyásolták. Ráadásként pedig jöttek a felesleges sárga és piros lapok, illetve csapatkapitányunk Budafai Gergő 9 meccses eltiltása is, ami szintén érzékeny veszteség volt a számunkra.”

 

Noha Herédi Attila vezetőedzői munkájával elégedett volt az egyesület elnöksége, mégis a váltás mellett döntöttek. A következő bajnokságra ugyanis már más szempontokat vesznek figyelembe, amihez másik szakembert kerestek. Az új edző a csapat korábbi játékosa Rakita Gábor, aki a maglódi utánpótlásból indulva egészen az NB II-es bajnokságig vitte, majd az NB III-as bajnokságban újra a csapatot segítette. Térdsérülése miatt karrierjében az aktív játék egyre kisebb szerephez jut, de a labdarúgás mellett maradva felnőtt csapatunk edzőjeként bizonyíthat. A maglódi utánpótlásban immár több éve dolgozó szakvezető korábban Pestszentimre első csapatát edzette, tavasszal pedig a megyei II. osztályban menetelő Törtel együttesénél Baranyai Pál munkáját segítette. Mentalitását ismerve abban bízik az MTC vezetése, hogy „harapós”, eredményes felnőtt csapatot láthatunk az ősz folyamán.

 

A felkészülést az ifjúsági labdarúgókkal és próbajátékosokkal kiegészített, egyelőre foghíjas csapat július 2-án az olasz regionális bajnokságban szereplő Gladiatori Padova 2012 ellen kezdte meg. A Kertész Károly Stadionban 100 néző előtt lejátszott mérkőzés 3-3-as döntetlennel zárult. A debütáló szakvezető sokat nem várhatott az első mérkőzéstől, hiszen, ahogy a maglodtc.hu számára összegzett, „sokan a bajnokság vége óta nem játszottak, nem edzettek. Ettől függetlenül mindenki odatette magát és kihozta magából a maximumot. Úgy gondolom, ez jó alap, van mire rádolgoznunk, ez mindenképpen kellemes meglepetés volt a számomra. A fiatalok is jó benyomást tettek rám, bátran és lendületesen játszottak, így nagy hasznára voltak a csapatnak.”

 

Azóta heti 3 edzés mellett és 5 felkészülési mérkőzést tervezve folyik az alapozás. Az edzőpartnerek között két-két megyei II., illetve I. osztályú és egy NB III-as gárdát találunk. Augusztus első hétvégéjén pedig már a Magyar Kupa küzdelmeiben vesz részt a csapat.

 

A nyári menetrend:

 

       

Felkészülési mérkőzések

1.

Üllő

július 16., szombat, 10:00

Üllő SE (megyei II.)

2.

Maglód

július 20., szerda, 18:30

Dabas-Gyón (NB III)

3.

Maglód

július 23., szombat, 18:30

Pilisszentiván (megyei I.)

4.

Maglód

július 27., szerda, 18:30

Sülysáp KSK (megyei II.)

5.

Maglód

július 30., szombat, 10:00

Pestszentimrei SK (BLSZ I.)

Szezon

1.

?

augusztus 6./7.

Magyar Kupa 1. forduló

2.

?

augusztus 13./14.

Bajnoki 1. forduló

           

 

Összefoglalónk az alábbi, a maglodtc.hu-n közölt posztok, információk, beszélgetések alapján készült (a képek forrása is ugyanez):

Herédi Attila szezonértékelője

Rakita Gábor az új edző, olasz csapat ellen debütálhat

Elkezdődött a felkészülés

Igazságos döntetlen a Gladiátorok ellen

 

A nyári menetrend:

Utoljára frissítve: 2016-07-12 22:26:52

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>