. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Gyermekvédelmi tanácskozás
2015-03-18 02:28:38
Gyermekvédelmi tanácskozás

Gyermekvédelmi tanácskozás

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat települési gyermekvédelmi tanácskozásra hívta meg március 17-én 14 órára az érintett maglódi intézmények képviselőit: védőnőket, pedagógusokat, a Polgármesteri Hivatal munkatársait, önkormányzati képviselőket stb.

 

A szakmaközi rendezvény alkalmából a szolgálat munkatársai szimbolikusan kifeszítették a programnak otthont adó Városháza tanácstermében a szociális hálót.

 

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a gyermekvédelem legsúlyosabb gondja ma Maglódon is a droghelyzetből adódik. Különösen a kiszámíthatatlan következményekkel járó és gyakran kezelhetetlen (mert ismeretlen összetételű) bio- és dizájnerdrogok által fertőzött a város. Valamennyi intézménynek kiemelten kell tehát ezt a kérdést kezelnie, mert szinte egyetlen gyermek sem kerülheti el, hogy ne kínálják meg a nyílt utcán – nekik azonban nemet kell mondaniuk. Még az óvodákban is van drogprobléma, ha nem is a gyermekek, de a szülők révén.

 

A drogprevenciós munkát ki kell terjeszteni – hangzott el a tanácskozáson –, de még inkább alternatívát muszáj nyújtani a veszélyeztetett korosztály számára szabadidejük hasznos eltöltésére, legyen az sport, játék vagy közművelődési program. A résztvevők a tájékoztatás kiszélesítését szorgalmazták, illetve az érintett szülői réteg közvetlen megkeresésének javaslata is megfogalmazódott.

 

Maglódon mintegy 120 főből áll a jelzőrendszeri taglétszám, ám mind az aktivitásban, mind a kommunikációáramlásban, de a szakmaközi együttműködésben is érdemes fokozni a hálózati működés hatékonyságát. A drogprevenciós problémára is a helyi civilszféra reagált érzékenyebben és gyorsabban, nem a jogilag és erkölcsileg is kötelezett intézményi hálózat.

 

A tanácskozást dr. Takács Béla aljegyző nyitotta meg (középen); a háziasszony Mayerné Lénárd Aranka, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője volt (narancssárgában), illetve Kovács Zoltánné Majorosi Andrea, a gyermekjóléti szolgálat vezetője koordinálta (zöld ruhában).

 

Utoljára frissítve: 2015-03-20 14:02:44

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>