. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Gyermeknapi Mesefalu
2017-05-18 19:24:54
Gyermeknapi Mesefalu

Gyermeknapi Mesefalu

Május (Pünkösd havának) 27. napján 5. alkalommal népesül be meselényekkel a Helytörténeti Gyűjtemény körüli Mesefalu a maglódi patakparton.

 

A Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat ezúttal is olyan csuda napot szervez 13 órától, ahol a mese köré gyűlve kicsik és nagyok együtt tölthetnek egy varázslatos napot. Az idei mottó: „Mese, mese és mátka”, hiszen egy igazi esküvőre is sor kerül; sok játék, feladat ehhez az izgalmasan nagyszerű eseményhez kapcsolódik majd.

 

Eme nevezetes alkalomból közhírré is tétették: keresik a környékbeli lányok, asszonyok, édesanyák, nagymamák legszebb és legfinomabb, „ősi” családi recept alapján elkészített hamuban sült pogácsáit. A próbatételekhez erőt adó pogácsákat, készítőiket és receptjeiket a helyszínen várják tehát 13 órától, ahol a Mesefalu apraja fabatka ellenében kóstolhatják meg a finomságokat.

 

Esőnap nincs: ha az időjárás mostoha volna, elmarad a gyermeknap, és szeptemberben épül fel újra a Mesefalu. De ne így legyen! Mert a már „megszokott” rend szerint várják most is a maglódi civil szervezetek, intézmények és cégek, csoportok, klubok, illetve segítőik, önkénteseik a legkülönfélébb mesedramaturgiával, játékokkal, feladatokkal a gyermekeket: lEsz, ahol fabatkáért lehet dolgozni (3 nap, 1 esztendő „kemény munkával”!), máshol pedig el lehet költeni a keresményt csudás ételekre, italokra. A megunhatatlan gazdaudvar és királylányképző biztos népszerűségnek örvend majd újra. Idén először, hogy a felnőttek se maradjanak étlen-szomjan, szülőmegőrző segíti a gyermekeket a még gondtalanabb kikapcsolódásban. A színpad sem áll majd üresen: szól a muzsika, száll az ének szájról szájra. Végül felparázslik a múzeum udvarán a mesemáglya, mely körül ki-ki szót, mesét kaphat, adhat, hogy egy esztendőre ismét feltöltődjön varázserővel.

 

További információ a világhálón: itt és itt

A plakát és az 1. kép  Madár Olga munkája

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2017-05-18 19:35:13

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>