. Ma Márk napja van.
Evezni, szörfölni a Martinovics téren?!
2018-04-13 16:33:23
Evezni, szörfölni a Martinovics téren?!

Evezni, szörfölni a Martinovics téren?!

Hét eszközből álló „kültéri fitneszparkot” állítottak fel április 13-án, pénteken a Maglód Projekt munkatársai a Martinovics téren, a gyermekjátszótér mellett.


A 140 cm-nél magasabbaknak, illetve 14 évesnél idősebbeknek javasolt edzőgépek közül a „derékmozgató” bemelegítésre kitűnő: tornáztatja a derekat, segít ellazítani a hátat is, sőt erősíti a mozgékonyságot, a rugalmasságot „az ágyéki területen”. Az „evező” kardiovaszkuláris funkciója erősíti a végtagok izomzatát, és fejleszti összehangolt mozgásukat. A „kombinált mellizom-erősítő” a felső végtagok izomzatát fejleszti, illetve javítja a mellkas és a hát vérkeringését. A „lábizom erősítő” a láb- és derékizmok mozgatására alkalmas, különösen a quadriceps, a vádli és az alhasi izmok hálálják meg a használatát. A „lovagló” viszont a karokat, lábakat, a derekat, a hasat, a hátat és a mellkast is megdolgoztatja. A „dupla függeszkedőt” húzódzkodásra, függeszkedésre és mászásra, szabad testsúlyos alapozásra érdemes igénybe venni. Végül a már minden korosztály által használható „szörfdeszka” olyan mozgáskoordinációt javító eszköz, amely a hátat és a derekat tornáztatva erősíti a derékizmokat, javítja a rugalmasságot. (Bővebb információ: www.ugralo.hu.)

 

Április 15-én, vasárnap Maglód testvértelepülésének, Gömörhosszúszónak a küldöttsége, a helyi evangélikus gyülekezet felügyelőjének, Flander Zoltánnak az erdejéből származó 2 fát ültetnek el az immár valódi közösségi térré fejlődött téren, Nyaraló szívében (a küldöttség a délelőtti istentisztelet előtt az Öregtemetőben ültet el majd mintegy 20 fácskát). Emlékeztetőül: a tér, illetve a téren álló Attila-szobor Hosszúszó és Maglód testvérkapcsolatának szimbólumává vált, mióta mindkét településen áll egy-egy emlékműve a hatalmas hun hadvezérnek. Enes Nagy Sándor ikeralkotásait szintén a Flander-erdőből származó egy-egy fatörzsből készítette el tavaly nyáron Maglód várossá avatásának 10. évfordulója alkalmából. 

 

 

Kapcsolódó cikkeink: Te vagy a vihar; Barátnak mentünk

 

Utoljára frissítve: 2018-04-13 16:35:18

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>