. Ma Gedeon napja van.
Eső után
2018-09-02 18:18:56
Eső után

Eső után

A szeptember 1-jén délben Maglódra zúduló vihar villámai még este is csapkodtak. Domaházi Gergő két fotójával illusztráljuk a lehűlés beköszöntét.

 

A Blikk „Brutális felhőszakadás mosta el Maglódot: patakká változtak az utcák” című, videóval is illusztrált írása szerint „A fél órán át özönvízszerűen zuhogó eső miatt volt olyan utca, ami szabályos patakká változott. A hirtelen, hatalmas villámokkal és égzengéssel lecsapó viharral annyi csapadék érkezett, mint máskor egész nyáron összesen.” Többen villámcsapás okozta műszaki károkról számoltak be.

 

A közösségi oldalakon menetrendszerűen megjelentek a „Nincs megoldva a vízelvezetés!” típusú kritikus bejegyzések is. Természetesen lehet, kell és érdemes arról vitatkozni, hogy hogyan lehet javítani a vízelvezetést, és senki nem állíthatja, hogy teljesen és tökéletesen „megoldották” volna a maglódi csatornázást vagy felszíni vízelvezetést, de egy ekkora eső Budapestet is megbénítja: részlegesen le is állt tegnap este a csapadék miatt például a villamosközlekedés.

 

Az önkormányzat sajtóreferense, Fajka Szilvia a Williams TV szeptember 1-jei híradójában többek között arról is nyilatkozott, hogy a város 78 millió Ft-ot nyert csatornaproblémák orvoslására, amiből összesen három, a Rudolf, a Bem és a Táncsics utca vízelvezetését lehet megoldani.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2018-09-02 18:22:29

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>