. Ma Béla napja van.
Egyik szívből a másik szívbe: örömhírek
2018-01-21 16:26:15
Egyik szívből a másik szívbe: örömhírek

Egyik szívből a másik szívbe: örömhírek

„Maglódi örömhírek” címmel foglalt össze a Williams Televízió a helyi bátorító történésekről beszámoló Fajka Szilvia sajtóreferens nyilakozatát.

 

Mintegy 15 millió Ft támogatásból a következő tanév kezdetére új, gumiörlemény-borítású kosárlabdapálya szolgálja a nyaralói alsó tagozat gyermekeit – számolt be a riportban a referens a legújabb pályázati sikerről.

 

A szintén pályázati támogatásból a Szivárvány Óvoda mellett, 900 m2-en felépülő, 84 férőhelyes bölcsőde 3 gondozási egységében 6 csoportot tudnak majd elhelyezni – derült ki az adásból. – A komplex tereprendezés, parkosítás és akadálymentesítés nyomán játszóteret is kialakítanak a kicsiknek. Optimális esetben 2018 végére tervezik átadni Maglód első bölcsődéjét.

 

12. alkalommal rendezik meg idén, február 16–18. között a Kárpát-medencei Magyarok Találkozóját. Fajka Szilvia elmondta, hogy a Maglódi Polgári Kör kezdeményezése nyomán az egész város összefogásával valósul meg a program: az önkormányzat, a civil szervezetek, a helyi intézmények és magánemberek együttes munkájával lehet megszervezni a 3 napos programot, melyet a Bethlen Alap támogatása is segít. 16-án este az Ismerős Arcok zenekar Wass Albert-estjével kezdődik a találkozó. Szombaton a különböző disznóvágási hagyományok, a gasztronómiai tradíciók is valójában a kulturális és a nemzeti egységet segítik és hirdetik a barátságok és a beszélgetések elmélyítésével. Vasárnap ökumenikus istentisztelettel és közös ebéddel búcsúznak a mintegy 250-300 vendégtől.

 

A riport kiegészítéseként egy Feldmár András-gondolattal világítható meg igazán a Kárpát-medencei Magyar találkozó, sőt valamennyi jó hír lélektana és lényege: „A másik dolog, amit tudunk tenni egymásért, az, ha bátorítjuk egymást. Lélegzetelállító rájönni arra, hogy mennyire az ellenkezőjét kapjuk a családban, mennyire az ellenkezőjét kapjuk a társadalomban. Nem bátorítjuk egymást. Angolul a bátorság 'courage'. A 'cour' jelentése: 'szív'. Tehát a bátorítás, a bátorság a szívvel és nem az aggyal kapcsolatos. Nem az agyhoz kell beszélni, hanem a szívhez, és a bátorítás az egyik szívből a másik szívbe megy. Akinek nincs szíve, aki önmaga sem bátor, az nem tud bátorítani.”

 

Forrás: Williams TV és az Ismerős Arcok oldala

Utoljára frissítve: 2018-01-22 00:33:46

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>