. Ma György napja van.
Egész életünk példaadás
2016-06-13 15:37:37
Egész életünk példaadás

Egész életünk példaadás

„Nagyon jól beszélt!” „Igen, tényleg igazán szép volt!” Efféle mondatfoszlányok szűrődtek ki az evangélikus templomból június 12-én dél körül kiáramló gyűlekezet soraiból.


A 10.30-kor kezdődő vizsga-istentisztelet előtt Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök vizsgabizottsági tagként köszöntötte a gyülekezetet dr. Bácskai Károly, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanára nevében is. Maglódon már 6 lelkészjelölt teljesített szolgálatot, és jól tudja, hogy az itteniek mindig figyelemmel kísérik a sorsukat. Vizsga ez, mondta mosolyogva, de ünnep is, kóstoló ünnep: izgalmas és örömteli esemény látni, ahogy Maglódon újra és újra beérik a gyümölcs…

 

Zahorecz Pál   lelkészjelölt vizsga-istentiszteletét megítélni valóban a vizsgabizottság tiszte (és a gyülekezeté). A tudósítónak elegendő volt az a szerény és szeretet-teljes mosoly, amely a szép, tiszta és világos beszédet, üzenetet közvetítette, kísérte és hitelesítette.

 

A prédikáció a példadásról szólt. A teológiai érvelésen kívül megemlítette a mentorától kapott példát, Németh Mihály evangélikus lelkészét, a maglódi befogadó gyülekezetét, de beszélt saját cserkésztiszti tapasztalatairól is. A hallgatónak aztán eszébe juthatott, hogy Zahorecz Pál énekel a Magdala Kórusban, és ő volt a Mesefalu Szőke Királyfia is, hogy csak 2 példát említsünk.

 

Az igazi nagy példaadás azonban Istené, mondta, abban bízva, hogy azért magunk is képesek vagyunk példát adni (hiszen egész életünk példamutatás), és ha ez sikerül, örülni is tudunk neki.

 

1. fotó: Németh Mihály, Zahorecz Pál, Gáncs Péter és dr. Bácskai Károly

2. fotó: Zahorecz Pál vizsga-istentisztelete

 

 

Utoljára frissítve: 2016-06-14 09:15:27

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>