. Ma Márk napja van.
Édes hazámnak akartam szolgálni
2014-08-21 03:30:38
Édes hazámnak akartam szolgálni

Édes hazámnak akartam szolgálni

Az augusztus 20-i ünnepségen Tabányi Pál polgármester és Kérges László alpolgármester kitüntetéseket adott át a MagHázban az önkormányzat nevében.

 

 

 

Nagy István szervátültetett sportoló, a Magyar Transzplantáltak Kulturális és Sportegyesülete tagja, világbajnok röplabdázó, nemzetközi hírű asztaliteniszező és tollaslabdázó kiemelkedő és példamutató sportteljesítményét Maglód Város Önkormányzata Kertész Károly-díjjal ismerte el. Nagy István a díjat még nem vehette át, mert a krakkói szervátültetettek Európa-bajnokságán képviseli a magyar színeket asztaliteniszben.

  

Vincze László súlyemelőt (2. kép), Ádám László és Sebestyén Zoltán tanítványát, a serdülő korcsoport 2011, évi diák olimpiai bajnokát, hatszoros országos csúcstartót, aki 2013-ban (17 évesen) magyar bajnokságot, majd idén májusban junior országos bajnokságot nyert 77 kg-ban, az önkormányzat szintén Kertész Károly-díjjal jutalmazta országos szintű, kimagasló sportteljesítményéért.

  

A Sereg Gyula-díj átadásával ismerte el és köszönte meg az önkormányzat dr. Patkós Józsefné Kovács Katalin tanítónő, egyesületi elnök (3. kép) példamutató pedagógiai pályafutását, elismerésre méltó hivatástudatát, elkötelezettségét, közösségi és nevelő munkáját, illetve a Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület vezetőjeként kifejtett honismereti, természetvédelmi és túrasport-tevékenységét. „Vannak elismerésre méltó személyes teljesítmények..., de ez a díj nem ilyen. Nagyon sok szülő, kolléga, tanítvány, jó barát és a családom közvetlen munkája, szíve-lelke van benne, köszönet érte” – mondta dr. Patkós Józsefné a díj átvétele után.

  

Kákonyiné Zima Mártát, aki 2007 nyara óta köztisztviselő a Polgármesteri Hivatalban (4. kép), az önkormányzati irodában főtanácsosként végzett, ügyfélorientált, segítő, iránymutató és magas szintű közszolgálati munkájáért  mellyel a Városházáról alkotott pozítív kép kialakításához is nagyban hozzájárult, Dobozi István-díjjal jutalmazta az önkormányzat.

 

 Kostyák Attila hegedűművész, művésztanár (1. kép) kimagasló közösségi és művészeti teljesítményét, amit 2001 óta a Vermesy Péter Művészeti Iskola tanáraként, majd igazgatóhelyetteseként, kamarazenekar-vezetőjeként, a maglódi ünnepségek és rendezvények állandó és önzetlen szólista fellépőjeként, a Regősök vagy a Nyerítő zenekar tagjaként, a maglódi férfikórus karvezetőjeként, illetve a 13 éve létrejött Vermesy Művészeti Napok egyik megálmodójaként és szervezőjeként fejt ki, a város önkormányzata a „Maglódért” Emlékéremmel köszönte meg. Kostyák Attila a díj átvételekor Domokos Pál Péter művének címét idézte, melyet maga is  hitvallásként követ: Édes hazámnak akartam szolgálni… „Köszönöm Istennek, hogy idevezérelt, és a maglódiaknak, hogy befogadtak. Igyekszem meghálálni” – mondta meghatódva.

 

 

Utoljára frissítve: 2014-08-21 11:04:32

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>