. Ma Auguszta napja van.
Ebzárlat, legeltetési tilalom 31 településen
2015-03-23 19:17:43
Ebzárlat, legeltetési tilalom 31 településen

Ebzárlat, legeltetési tilalom 31 településen

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el dr. Kapp Péter járási főorvos Maglódon is.


A rókák tavaszi veszettség elleni immunizálása miatt Pest megye Dunától keletre eső területén belül 31 település (köztük Ecser, Gyömrő, Mende, Vecsés) teljes területére, a csalétek-vakcina kiszórásának időpontjától számított 21 napig, azaz március 28-tól április 23-ig tart az ebzárlat és a legeltetési tilalom.

 

A zárlat ideje alatt a macskákat és a kutyákat a tartási helyükön elzárva kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban azonban (ahonnan bizonyosan nem szökhetnek ki) mellőzhető a kutyák külön elzárása, megkötése. A kutyákat tartási helyükről csak szájkosárral, pórázon vezetve szabad kivinni (kivéve az érvényes oltással rendelkező vadászebeket, a fegyveres erők és testületek ebeit, a katasztrófa-mentő ebeket, a segítő és terápiás ebeket, valamint a látássérülteket vezető ebeket a rendeltetési céljuknak megfelelő használat idejére). Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvényt nem lehet tartani. A befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá helyezik.

 

Az immunizált területen a vadászati hatóság irányításával jól látható, piros színű plakátokat kell kihelyezni a lakott területekről kivezető utak mentén, a bekötőutaknál, a kiránduló és parkolóhelyeken.

 

Az intézkedésekre azért volt szükség, mert 2013. szeptember 12. és 2015. március 6. között Pest megye területén 18 veszettségi esetet állapítottak meg (15 esetben rókából, 1-1 esetben pedig szarvasmarhából, kecskéből és kutyából mutatták ki a vírust). Utoljára Pest megyében tavaly október 7-én mutattak ki veszettséget.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>