. Ma Előd napja van.
Dübörög a Fodor család!
2017-11-28 00:52:50
Dübörög a Fodor család!

Dübörög a Fodor család!

A Sztárban sztár +1 kicsi első versenynapján, november 26-án este a műsor 2. feléig kellett várni az „ország házibulijában”, hogy a maglódi Fodor testvérek színpadra lépjenek párjukkal. Liza a 3., Erik a 4. etapban jutott szóhoz, illetve dalhoz.

 

Liza így emlékezett vissza még a „pártalálás” pillanataira: „Majdnem elsírtam magam. Durván vert a szívem, mintha egész Budapest a szívverésemet hallgatná…” De aztán olyan hamar összebarátkozott Veréb Tamással, hogy Christina Aguilera és Adam Levine Moves like Jagger duettjének gyakorlás közben ő „varrta” fel „Adam” első tetkóját, egy (hm, inkább csíkos kutyára, esetleg zebrára hasonlító) tigrist. – Hát jöjjön ki belőled is a tigris! – biztatta Tamás Lizát. – Én nagyon laza leszek, neked pedig csábítanod kell!

– Nem megy jól ez a csajosság! – ódzkodott a nagy férfifaló bőrébe bújni Liza, míg Tamás megpróbált lazának látszódni, miközben a Jaggert utánzó Levine-t utánozta. – Nem szokatlan az amerikai színpadoktól, hogy a férfi előadók megválnak a pólójuktól. Ez itthon sokkal ritkább, ezért van bennem feszkó, hogy fog ez kinézni…

– A pandamaci ereje legyen veletek! – kívánta Tilla a fellépés előtt, és arra célzott, hogy Tamás egy plüss macit ajándékozott Lizának kabalául. – Csodálatos énekes vagy! – tette hozzá, Lizát bátorítva.

– Végre kicsit ki tudtál törni a rózsaszín kis felhőcskétekből, amibe a Kismenőkben a bátyáddal voltatok! – értékelte elsőként Ábel Anita a fellépőket. – Toljad ezerrel! Engedd ki a hangod, ne félj…! – hangzott a cizellált szakmai tanács.

– Ez előtt az egymillió ember előtt nem kell szégyellned magad! – toldotta meg a magvas gondolatokat Tóth Vera.

Míg a zsűriben helyet foglaló hölgyek leplezetlen örömüket lelték az ifjú Veréb/Levine „tollatlan”, ámde tarkára kirajzolt felsőtestében, a férfiak, különösen Rákóczi Ferenc pajzán célozgatásai elől félre néztek a végül is fiataloknak szánt műsor készítői. De szerencsére Feri szemében a 15 éves Liza sem tűnt reménytelennek (legalábbis egy pillanatra elkapta ez az érzés): – Volt egy olyan kinézésed, amikor megjött a csaj…

 

A 10 pár utolsó fellépőjeként érkezett Erik a zsűriben helyet foglaló Tóth Vera hugával. – Amikor Gabit megláttam, egyrészt nagyon örültem, másrészt besokkolódtam… – emlékezett vissza a műsor elejére a maglódi fiú.

Gabi pedig tetőtől talpig szemügyre vette „párját”: – Magasság jó, fazon jó, most már csak le kell őket énekelni! – mutatta meg egyúttal az aprólékosan részletes stratégiát. – Egy kicsit tyúkanyó-feeling lesz a részemről Erik felé. – Ám fordult a kocka hamarost, amint gyakorolni kezdték Tony Bennett és Lady Gaga duettjét, az It Don't Mean A Thing-et. – Jó látni, hogy Erik ennyire rutinosan mozog a szerepben, most inkább én érzem a biztos támaszt a „kicsiben”. Eleinte különösen azért is nehéznek tűnt a feladatuk, mert szinte „eszköztelenül”, „apró mozdulatokból építkező előadással” kellett megbirkózniuk. Az is érdekes, sőt dupla csavarnak látszott hogy Eriknek 17 évesen kellett a 70 év fölötti, idős karaktert megjeleníteni, míg Gabinak a vele egykorú Gagát.

– Annyira örültem ennek a dalnak, mert nekem a swing meg a jazz a minden! – hangzott Erik hitvallása.

És mennyire látszott is ez!

– Meg nem mondanám, hogy egy tizenéves fiú van a maszk alatt – állította a zsűri, illetve Ábel Anita. – Neked is jót tett az idő …vasfoga! Minden mozdulat megvolt, jól mentek, hangilag is elképesztően passzoltok egymáshoz! A kémia is működött!

– Hú, nekem eszméletlenül tetszett! – érvelt szakmai alapon Király Viktor. – Amit ti hoztok erre a produkcióra, pontosan arról szól ez a műsor! Bele kell bújni az eredeti előadók bőrébe. Zseniális, ahogy te, Erik, levetted a mozdulatokat, a hangot, az egész swing-érzetet, a régies New York-világot!

Rákóczi Feri ismét harmonikusan vegyítette a profizmust és a szellemességet: – Pont az volt meg benneteket, mint az eredeti párosban: két annyira vibrálóan ellentétes személyiség tud nagyon jól együtt dolgozni. Kicsit kordagyuris mozgás volt Erikben, de nekem ez is belefért.

Tóth Vera megőrizte objektív elfogulatlanságát: – Nekem leszakadt az állam. Konkrétan nem találom a szavakat. A kishúgom a legjobb magyar énekesnő ebben az országban! Jók vagytok egymásnak! – Még azt is látni vélte rajtuk, ahogy Lady Gagát Tony Bennet kihúzta a popszakma fertőjéből. – Lazuljál be! – tanácsolta végül Eriknek.

 

– Dübörög a Fodor család! És újra egyesül a Tóth család – értékelte a műsorvezető Till Attila a helyzetet. Jól, bizony jól, mert az összesített értékelést végül az első estén az utolsó, azaz a Fodor–Tóth páros nyerte meg, Lizáék pedig a hatodik legtöbb pontot kapták.

 

A következő adásban Erikék Ricky Martinná lényegülnek majd át, míg Liza és Tamás Sam Smith és Mary J. Blige bőrébe bújik.

 

A képek és az idézetek forrása: supertv2.hu

 

 

Utoljára frissítve: 2017-11-28 21:51:45

További híreink
Testületi ülés október 18-án
Intézményi beszámolók és az új iskola előkészítése a napirend.
2018-10-16 20:49:35, Hírek, Fókuszban Bővebben
Aranycipellők a Vermesy-fesztiválon
3. napjához érkezett a rangos művészeti esemény.
2018-10-13 13:07:04, Hírek, Fókuszban Bővebben
Napi 1800 véradó
A MagHázban okt. 1-jén 9–13 óra között várják véradókat.
2018-09-28 12:44:08, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A MagHázban okt. 1-jén 9–13 óra között várják véradókat.
Bővebben >>