. Ma Emma napja van.
Csodaszarvasaink
2017-01-22 13:46:17
Csodaszarvasaink

Csodaszarvasaink

Az Iskolagaléria 2017 kiállítás ünnepélyes megnyitóját január 20-án 17.30-kor tartották a Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola központi iskolai aulájában.

 

„Pedagógiai programunk kiemelt célként kezeli a tanulók alapkészségeinek differenciált fejlesztését és a művészeti nevelést – írja Hosszú Tibor intézményvezető honlapjukon. – … Tanulóink szabadidős tevékenységét elsősorban az alapfokú művészetoktatás keretében szervezzük. Jelenleg három tanszakon (zene, festészet, néptánc) és 12 évfolyamon tanulhatnak gyermekeink. Alapfokú művészeti oktatási programunkat összekapcsoltuk az általános iskolai képzésünk speciális programjaival (zene, tánc és kézműves osztályok indítása).”

 

Az Iskolagaléria megannyi kis maglódi csodaszarvas „nyomát hagyta minden /füves földön, fájó szívben.” Csodáljuk és gyönyörködjünk gyermekeink alkotásaiban, hogy lássuk mi is: „az a szarvas itt legelget /…/ Kortyolgat az ég tavából, / villó aggancsa világol – / ága-boga tükörképe / csillagvilág mindensége.” (József Attila: A csodaszarvas).

 

A hagyományőrzés és a közösségfejlesztés célját fiatalos lendülettel és nagyszerű előadásokkal teljesítették, illetve hálálták meg a művészeti iskola táncos növendékei a január 21-i féléves néptáncvizsgán és -bemutatón is a MagHáz színháztermében.

 

Az információ és a képek forrása: az iskola honlapja és közösségi oldala

1. kép: Csodaszarvas, 2. kép: Tölgyfa, 3. kép: Gránátalmák

4. kép: Jelenet a néptáncvizsgáról

 

 

 

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>