. Ma Géza napja van.
„Csak Benned, csak Benned nyugszik meg a szívem”
2018-12-24 14:32:02
„Csak Benned, csak Benned nyugszik meg a szívem”

„Csak Benned, csak Benned nyugszik meg a szívem”

Megjelent az Erős Vár, a Maglódi Evangélikus Egyházközség Gyülekezeti Krónikájának XIX. évfolyam 1. száma, Németh Mihály lelkész szerkesztésében.

 

Dr. Foltin Brunó nyugalmazott lelkész karácsonyi „receptje” a címlapon nem konyhai élvezetekhez juttat, Váci Mihállyal szólva: „Sokan kiáltoznak, s ha arra vágytok, / hogy hallatszon a hangotok, / ti ne úgy legyetek hallhatóvá, hogy / a lármán túlharsogjatok,: / hajoljatok az emberek arcához, / s közelről halkan szóljatok.”

Kérges László felügyelő „Szerkesztői levél helyett” a mozgalmas év evangélikus fordulópontjait gyűjtötte össze, kiemelve a Maglódnak is országos elismerést hozó eseményt: a pünkösdi templomdíszítés ősi szokásának a Kulturális Örökség Nemzeti jegyzékére való felvételét. Németh Mihály lelkész önálló cikkben ismerteti is a zöldágazás maglódi hagyományait.

Németh Mihály írásai közül külön csokrot alkotnak a közösségről és kovászairól, a presbiterekről szólók: az iktatásokról, a közös családi ebédről. Valójában persze az egész lap erről a közösségépítésről tanúskodik, az alberti és bócsai fiatalokkal közös táborozásról készült tudósítása is vagy a gömörhosszúszói ifjakkal szervezett nyaralás éppúgy, mint a felvidéki testvérgyülekezettel egyre szorosabbra szövődő szeretetkapcsolatról szóló, netán a még tágasabb kitekintést és érzelmi hálót szövő, a Kárpát-medencei magyarok találkozójára emlékező cikk.

A Sánta József lelkésszé avatására visszatekintő összeállítás a Fabiny Tamás püspök vezette szentelés mellett közli az ifjú lelkész személyes köszönetnyilvánítását és Kérges László felügyelő szintén emberközeli köszöntését. Új lelkészjelölt is szolgál a gyülekezetben, Lukács Máté Andrást egy beszélgetés keretében ismerhetik meg az olvasók.

A gyülekezeti élet ünnepi hétköznapjaira és hétköznapi ünnepeire, örömteli és gyászoló eseményeire világít rá a rövid hírekből, információkból, adatokból, névsorokból épített hosszú lajstrom.

A hamarost itt lévő, következő januári ökumenikus imanapokra az előzőről szóló tudósítás készít elő: „Csak Benned, csak Benned nyugszik meg a szívem, Csak Benned, csak Benned nem félek már…” (Az ingyenes laphoz a gyülekezet tagjain kívül is az istentiszteletek alkalmával lehet hozzá jutni.)

 

A Maglódi Evangélikus Gyülekezet a Szentestét 17 órakor kezdődő istentisztelettel köszönti, a Karácsonyt 25-én és 26-án 10.30-kor, az óévi estét 31-én szintén 17-kor, majd az Újévet január 1-jén 10.30-kor, a Vízkeresztet 6-án ugyancsak 10.30-kor istentisztelettel ünnepli.

 

A Református Gyülekezet istentiszteletei közül a 24-i 16.00 órakor kezdődik, a 25-i, 26-i, 30-i és január 1-jei szintén 10.30-kor lesznek.

 

A Katolikus Egyházközségben a pásztorok miséje 24-én 8.30.kor, az éjféli mise 0 órakor, a karácsonyi szentmisék a megszokott időpontokban, az év végi hálaadás 18 órakor kezdődik. Sarankó László és barátai évtizede szolgálnak a karácsonyi délidőben a rászorulóknak melegétel-osztással a templomkertben és a gyülekezeti teremben.

 

„Nincs jobb ötletem. Ez a recept.” A karácsonyi „receptet” nem csak dr. Foltin Brunó bölcsessége javasolja alkalmazni, követni.

 

Utoljára frissítve: 2019-01-11 12:43:39

További híreink
Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020-ban a foci-EB egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány.
2020-02-17 21:08:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippeljen: miért viszik egzotikus országokba a pénzünket Orbánék...?
600 millió eurós hitelkeretet biztosított Szaud-Arábiában Szijjártó Péter külügyminiszter. Miért?
2020-01-25 16:46:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hadihajók a Tiszára – jön a török meg a tatár
Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a rendőrséggel együttműködve hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzése és az államhatár...
2020-01-11 13:15:34, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Végre Bódi Sylvi is nyilatkozott a koronavírusról: a jelenleg Mikronéziában élő modell meglehetősen rasszista ...
Bővebben >>