. Ma Andrea napja van.
„Csak” az életem bízom rád…
2015-10-07 11:57:11
„Csak” az életem bízom rád…

„Csak” az életem bízom rád…

A korábbi évek gyakorlatától eltérően örvendetesen sok diák vett részt a MagHáz október 6-i megemlékezésén az Aradi vértanúk emlékművénél.

 

A Nemzeti gyásznap maglódi rendezvényén a kinagyított mártírportrék mögött felsorakozott kisdiákok olvasták fel a magyar Golgotán kivégzett tizenhármak kivégzés előtti utolsó mondatait, majd, halálukat jelképezve, a „cetliket” az anyaföldre hullajtották.

 

„Magyarország! / Te vagy a szívembe írva. / Magyarország! / Te vagy a lelkemre bízva. / Magyarország, / hát te vezess most engem, / és amit meg kell tennem / segítsd! / Legyél a holnapban rejlő / bizonyosság! / Én csak az életem bízom rád…” – énekelte Kovácsovics Fruzsina, és mintha 166 év után enyhültek volna a marcona mártírok rajzolt ráncai. Kérges László alpolgármester apaként is beszélt arról, mit érthetünk meg ma, mit érhet meg egy gyermek ma a több mint másfél évszázaddal ezelőtti drámából, de kitért arra is, hogy ha a modernkori népvándorlásban az iszlám térhódítása révén elveszti Európa keresztény jellegét, hiába haltak meg az aradi tizenhármak.

 

Az ünnepélyes megemlékezésen a számos helyi intézmény, szervezet, párt és egyház vezetői, képviselői, valamint a civil szféra tagjai mellett megjelent dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, illetve Maglód Város Önkormányzatának képviselő-testületének nagyobb része, köztük Tabányi Pál polgármester és Remport Csaba alpolgármester (a baloldali pártok képviselői nem vettek részt a koszorúzáson).

 

Ezen az estén tovább lobogtak a mécsesek. A máskor oly gyorsan kiürülő, az emlékmű által már-már vesztőhelyre hasonlító akácos téren még sokáig játszottak a gyerekek a tűzzel.

 

Utoljára frissítve: 2015-10-07 12:11:45

További híreink
Együtt ünneplik a Reformációt
Közösen készül az emléknapra a 2 protestáns gyülekezet.
2018-10-25 00:18:13, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
Élő hagyományunk nemzeti kulturális örökség
A Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén a maglódi pünkösdi evangélikus templomdíszítés.
2018-09-14 21:49:51, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
Hadd legyünk itthon Maglódon!
Nehéz a közösségépítés az autópályák kereszteződésében.
2018-08-22 03:00:37, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>