. Ma György napja van.
Az ÖKOVÍZ Nonprofit Kft. az „új” közszolgáltató
2017-01-26 19:02:56
Az ÖKOVÍZ Nonprofit Kft. az „új” közszolgáltató

Az ÖKOVÍZ Nonprofit Kft. az „új” közszolgáltató

Soron kívüli ülést tartott január 25-én a maglódi képviselő-testület, amit a „Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítása Maglódon” tárgyban lefolytatott közbeszerzési eljárás eredmény-hirdetése indokolt.

 

Bár a munkaterv szerint januárban és júliusban nem tartanak rendes ülést, Tabányi Pál polgármester tájékoztatta az önkormányzatot, hogy lezárult és eredményes volt a közbeszerzés. A nyertes az egyetlen ajánlattevő, a ceglédi székhelyű (a jelenlegi szolgáltató Vertikál Zrt. érdekeltségi körébe tartozó) ÖKOVÍZ Önkormányzati Kommunális és Víziközmű Üzemeltető Nonprofit Kft. Máthé Márk közbeszerzési tanácsadó hozzátette, hogy ugyan egy gyáli székhelyű cég is kiváltotta a dokumentumcsomagot, végül csak az Ökovíz Nonprofit Kft. tett ajánlatot, amely valamennyi értékelési szempontnál maximális pontszámot kapott. A testület egyhangúlag felhatalmazta a polgármestert, hogy szerződést írjon alá a nyertes céggel. Az ajánlattétel szerint a jelenleg 26 településen  szolgáltatást végző ÖKOVÍZ ugyanazt a Kunépszolg Kft.-t kívánja alvállalkozóként igénybe venni, mint eddig a Vertikál Zrt. (amely egyébként tehát a nonprofit kft.-ben tag), továbbá évente 18 alkalommal vállal zöldhulladék-szállítást is, így a szolgáltatás tartalmában nem várható érdemi változás.

 

További 3 téma szerepelt még a soronkívüli testületi ülés napirendjén. Pályázatot nyújtott be a város a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz útfelújításra, amelynek keretében lehetőség nyílhat a Bercsényi és a Bata Ferenc u. teljes szakaszának, illetve az Ady Endre u. legkritikusabb 700 méteres részének a felújítására. A pályázat összege 115,35 millió Ft, amelyhez 6,07 millió Ft önerőt különítenek el a képviselők a 2017. évi költségvetésben (azaz siker esetén a költségek 95%-át biztosítaná a Pest megyei kompenzációs keret). A pályázat jól illeszkedik a tavaly indult útfelújítási programhoz, másrészt feltétele volt a jogerős építési engedély és kiviteli terv, ez utóbbi szempont, illetve a 120 milliós értékhatár indokolta főként az érintett közterületek kiválasztását.

 

A képviselők lezárták a Liszt Ferenc u. – Árpád vezér u. – Sorompó u. – vasút által határolt fejlesztési területre készített szabályozási terv véleményezési szakaszát, és felkérték a polgármestert, hogy a szükséges dokumentumokat küldje meg záró szakmai vélemény elkészítésére az állami főépítésznek. Így legkésőbb márciusban életbe léphet a tavaly áprilisban elfogadott szabályozási terv.

 

Minden év január 31-ig felül kell vizsgálni a helyi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodásokat. A Maglód Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatával és Maglód Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatával tavaly kötött, jelenleg hatályos együttműködési megállapodásokon a képviselők nem kívántak változtatni.

 

A képviselő-testület első rendes ülése február 16-án lesz, ahol a 2017. évi költségvetésről is rendeletet alkotnak majd.

 

A fotók forrása: az ÖKOVÍZ Nonprofit Kft. oldala

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Utoljára frissítve: 2017-02-10 22:27:28

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>