. Ma Csongor napja van.
Az első fecske: egy sas
2016-07-11 16:14:10
Az első fecske: egy sas

Az első fecske: egy sas

„»Sas« képében érkezett meg az első »fecske« ide, a 31-es főút melletti fejlesztési területre” – utalt Tabányi Pál polgármester június 29-én az Eagle Industry Hungary Kft. avató ünnepségén a cég angol nevének jelentésére. 


A német–japán cég 2011-től működött Pécelen, márciustól pedig Maglódra tette át magyarországi gyárát, mert a fejlesztéseit már nem tudta ott megvalósítani.  A megközelítőleg 8000 m2-es új, maglódi telephelyen működő modern üzem jelenlegi munkatársainak létszáma mintegy 93 fő. A Pécelről átköltözött cég, a dolgozóit is hozta magával, de már vannak maglódi munkatársaik is.  Fő profiljuk a benzin üzemanyagú személyautókban használt szelepek gyártása. 14 világmárka autóiba építik be az itt gyártott alkatrészeket.


Az ünnepségen Tabányi Pál polgármester azt is elmondta, hogy az EIHU a 4–5. legnagyobb adót fizető cég a maglódi vállalkozások között, mégis mérföldkő a település történetében a gyár letelepedése, ugyanis a közelmúltban csak kereskedelmi egységek létesültek Maglódon, az Eagle az első komolyabb ipari fejlesztés. Sokat kell még azonban fejlődni, hogy a város saját bevételeiből fenn tudja tartani magát. A további településfejlesztéseket segíti a május 4-től hatályos Helyi Építési Szabályzat is, amely a 31-es főút melletti településrészt ipari területté minősítette, így adva lehetőséget más vállalkozásoknak is letelepedésre Maglódon.


Forrás: maglod.hu


A képen a mikrofonnal áll Tetsuji Tsuru, az EKK Holding elnök-vezérigazgatója, előtte ül Toshiyuki Yamaguchi, az EKK Europe ügyvezető igazgatója és Yukinori Kakeda, autóipariüzletág-vezető, tőlük jobbra dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, balra Galaskó Gergely, az Eagle Industry Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Tabányi Pál polgármester mellett Fumiaki Aono senior ügyvezető igazgató és Peter Lexa, az Eagle Actuator Germany ügyvezető igazgatója.


Utoljára frissítve: 2016-07-11 16:34:45

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>