. Ma Auguszta napja van.
Az Adriai-tenger Kalózai
2017-05-11 17:10:00
Az Adriai-tenger Kalózai

Az Adriai-tenger Kalózai

Az E-dance Tánc- és Mozgásstúdió egyik csapata is részt vett a zágrábi International Dance Open Európa-Bajnokságon május 6–7-én, ahol a Kalózok című látványtánc-koreográfiájuk a kategória legjobbja lett, ezzel kvalifikálta magát a római világbajnokságra.

 

A horvátországi nemzetközi bajnokságig sok apró, de nagyon is fontos lépésben jutott el a társaság. A stúdió legkisebbekből (7–9 évesekből) álló csoportja idén indult először komolyabb táncversenyeken: az V. Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon ezüst minősítést szereztek a Kalózokkal, majd a Magyar Látványtánc Sportszövetség budapesti kvalifikációján állhattak a dobogó II. fokára, így jutva tovább a májusi budapesti Látványtánc Magyar Bajnokságra. A sikereken felbuzdulva indultak el a Ritmuscsapatok Országos Táncversenyének modern tánc bajnoki elődöntőjében és kvalifikációján, ahol már a Kalózok foglalhatták el a dobogó legfelső fokát kijutva ezzel Zágrábba, az Eb-re.

 

Rengeteg munkára és szervezésre volt szükség, hogy egy hónap alatt meg tudják valósítani a kijutást, de a környékbeli cégek és vállalkozók támogatásának köszönhetően a csapat részt tudott venni a külföldi versenyen.

 

Óriási élményt adott ez a két nap, hiszen a gyerekeknek a hosszú utazást, az esti gyakorlást, a hajnali 5 órai kelést és az izgalmakat követően még városnézésre is lehetőségük adódott az aranyéremmel a nyakukban. Külön öröm és büszkeség ez a stúdió vezetőjének, Virágné Szilágyi Edina okleveles táncpedagógusnak, hiszen az I. helyen végzett produkciók kvalifikálták magukat az októberi római vb-re.

 

Az E-dance Tánc- és Mozgásstúdió egyébként 2009-ben jött létre Ecseren, azóta az odajáró maglódiak is számos táncversenyen vettek már részt kiemelkedő, dobogós helyezésekkel, különdíjakkal. 2015-ben indultak először komolyabb, országos versenyeken, majd 2016-ban egyszerre 3 csapatukat is kvalifikálták a szlovákiai Léván megrendezett VII. Látványtánc Európa-Bajnokságra, ahol két IV. és egy III. helyezést értek el.

 

Az Európa-bajnok „kalózcsapat”: Agócs Eszter, Deme Bora, Deme Kata, Golopencza Eliza, Halász Kinga (Maglód), Kovács Csenge, Németi Niobé, Ombodi Regina (Maglód), Sinkó Vivien (Maglód), Veress Dorka, Vetési Dóra (Maglód), Vobeczky Maja és Vobeczky Zoé.

 

Köszönet az információkért és a képekért Virágné Szilágyi Edinának!

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2017-05-11 17:42:49

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>