. Ma Auguszta napja van.
Autós üldözés Maglódon
2014-02-12 12:33:39
Autós üldözés Maglódon

Autós üldözés Maglódon

Négy rendőrautó vett részt abban a február 10-én kora délután lezajlott akcióban, amelynek során a XVII. kerületi rendőrség munkatársai előállították az előlük egy fekete színű X6 BMW-ben menekülő gépjármű sofőrjét.

 

A férfi a felszólítás ellenére sem állt meg, így Maglód központi és ófalui részén át tartott az üldözés, míg információink szerint egy zsákutcában elfogták. A lövöldözésről és gázolásról szóló lakossági találgatásokat sem erősítette meg, sőt kérdésünkre sem válaszolt a XVII. kerületi rendőrkapitány. A BRFK sajtóügyeleteséhez irányította lapunkat, ahol azt kérték, írásban tegyük fel a kérdéseinket. Az érdemi válasz azóta sem érkezett meg. Február 12-én 11.31 óta azonban az alábbi közlemény olvasható a rendőrség központi honlapján:

 

Perceken át követték – El akart menekülni a rendőrök elől a férfi, de nem járt sikerrel

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást D. Ferenc László 30 éves veresegyházi lakos ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfit 2014. február 10-én 12 óra 25 perc körüli időben a Budapest XVII. kerületi Pesti úton igazoltatni akarták a rendőrök, azonban ő a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, a záróvonalon megfordult, és el akart menekülni. A rendőrök a száguldozó férfi után mentek, aki Ecser irányába hajtott gépjárművével. Egy maglódi bevásárlóközpont előtti körforgalomba menetiránnyal szemben hajtott be, amellyel több arra közlekedő gépkocsit irányváltoztatásra, vészfékezésre kényszerített. A járőrök D. Ferenc Lászlót Maglód belterületén tudták feltartóztatni, majd többszöri felszólítás után kiszállítani autójából.

 

Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy D. Ferenc László ellen a Gödöllői Járásbíróság és a Fővárosi Törvényszék elfogatóparancsot adott ki. Az igazságügyi gépjármű szakértő a helyszínen – az elsődleges szakvélemény alapján – megállapította, hogy a gépjármű egyedi azonosítóit megváltoztatták. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

* * *

 

Utóirat: Cikkünk közlése után percekkel a BRFK név nélkül válaszoló levélírója 10-ei megkeresésünk kapcsán a most megjelent közleményt ajánlotta szerkesztőségünk figyelmébe. Az érdemi válasz tehát megérkezett. Más kérdés, hogy ezek után van-e értelme érdemi kérdést feltenni, vagy kénytelenek vagyunk a rendőrségi honlapot böngészni, hogy megtudhassuk, mi történik előttünk, velünk...

 

A fotó forrása: police.hu

 

Utoljára frissítve: 2014-02-12 13:01:12

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>