. Ma Márk napja van.
Amazonok: fellázadhatnak-e a nők?
2017-10-27 10:42:14
Amazonok: fellázadhatnak-e a nők?

Amazonok: fellázadhatnak-e a nők?

Október 28-án, szombaton este 7 órakor a Rózsavölgyi Szalon színházi előadásával várja a MagHáz a szórakozni vágyókat.

 

Györgyi Anna, Náray Erika és Auksz Éva neve, színészi pályafutása (vagy akár csak a hangjuk is!) már önmagában garancia a színvonalas előadásra, de a darab címe szintén sokat elárul: Amazonok.

 

A MagHáz ajánlója a „habkönnyű vígjáték” megjelölés ellenére akár riasztónak is tűnhet: „Az Amazonok alapproblémája a magány, az egyedüllét és a kapuzárási pánik. A szereplők páncélt növesztenek, hazugságok mögé rejtőznek, újabb és újabb mentségeket találnak a hibáikra, de szép lassan lekopik a felszíni máz és kiderül az igazság, amivel ennyi idő után még nehezebb szembenézni.” A világhálón pedig még mellé teszik: „A nők – életkortól függetlenül – mesterei tudnak lenni az önámításnak, legyen szó bármilyen élethelyzetről. És nemcsak az önámításnak, hanem annak is, ahogyan el tudják hitetni a környezetükkel, hogy az életükkel minden rendben van – még akkor is, ha nincs.” Aki tehát át szeretne látni a szitán, legyen az a sajátja, a házastársa „szitája” vagy a barátnőjéé, érdemes megnéznie a párizsi Théâtre Rive Gauche-ban több mint 750 előadást megélt szellemes vígjátékot, amelyből (a Gépnarancs szerint is) „kiemelkedik Györgyi Anna, aki a temperamentumos, határozott, talpig sminkben, hódításra mindig kész nő sérülékenységét is bemutatja, valamint az összes szereplő életét felfordító, jóindulatú, kedves fiú szerepében Ozsgyáni Mihály”.

 

Még szerencse, hogy a maglódi üzletek is ontják az édességet: „Antidepresszánsnak elmegy a csoki, csak vannak mellékhatásai” – mondja a sztaniolpapírok és csipszes zacskók közt élő negyvenes barátnőjének, akit elhagyott a férje egy huszonéves fruskáért, és aki azóta is kényszerzabálással próbál úrrá lenni depresszióján.” Abban is sokan magukra ismerhetnek, ahogy a főszereplő 3 barátnő estéi telnek: vacsora a tévé előtt, filmnézés, borozgatás… Akkor is, ha napközben ők lázadónak hiszik magukat, akik kitörve a „hagyományos” háziasszonyi szerepkörből, nem hajlandók főzni, mosogatni, és a sminkkel bajlódni, inkább minden nap valami jófajta kis gonoszságot eszelnek ki a hódító hölgy ellen. – Aztán feltűnik egy ifjú, és újra fenekestül felfordul az amazonok élete.

 

Az „amazonokra” és a hol így, hol úgy fenekestül felfordulásra is kíváncsi, de nevetni vágyó nézőket várják a MagHázba kétfelvonásnyi szombatesti szórakozásra, Jean-Marie Chevret darabjára, Szarka János rendezésében. A művelődési ház az előadás idejére gyermekfelügyeletet is biztosít.

 

Az előadás videóajánlója itt látható.

Az Amazonok szüzséje itt olvasható (szereposztással)

 

Utoljára frissítve: 2017-10-27 14:12:33

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>