. Ma Auguszta napja van.
A tankerület üzemelteti az iskolát
2017-03-29 07:48:41
A tankerület üzemelteti az iskolát

A tankerület üzemelteti az iskolát

Március 28-án délelőtt aláírták a Klebelsberg Központ képviselői és a régió 17 települése, többek között Maglód, Ecser, Gyál, Vecsés és Monor polgármesterei a közoktatási intézmények üzemeltetéséről szóló megállapodást a monori városházán.


 

Az intézmények átvételével kívánja hosszú távon az állam az oktatás területi egyenlőtlenségeit kiküszöbölni és egyenlő feltételeket biztosítani mindenki számára (a térségben 36 iskolát érint az intézkedés). Az aláírási ünnepségen részt vett dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, dr. Hrutkáné Molnár Mónika tankerületi igazgató, valamint dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke.

 

A maglódi képviselő-testület december 15-i ülésén adott felhatalmazást Tabányi Pál polgármesternek a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyon, jogok és kötelezettségek átadás-átvételéről szóló megállapodás, illetve a vagyonkezelési szerződés megkötésére, hiszen az érintett ingatlanok továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradnak, miközben az épületek vagyonkezelője a tankerület lett. (Mindenesetre a maglódiak áldozatvállalására számít továbbra is az az április 22-i jótékonysági bál, amelynek bevételéből a nyaralói iskola udvarának felújítását reméli az intézményvezetés és a szervező szülői munkaközösség.)

 

A Tankerületi Központ Monoron a Petőfi utca 34. sz. alatt, egy hamarosan felújítandó, egykori kisegítő iskolában működik majd, írta meg a reflexx.hu. A monor.hu pedig úgy értesült, hogy az egykori polgári orvoscsalád otthonául és rendelőjéül szolgáló épület eredeti pompájában való felújítása érdekében az egykori tulajdonosok leszármazottait is felkutatták. A mintegy 50 főnek munkahelyet biztosító intézmény környezetét díszkővel és térburkolatokkal látják el, az utcaszakaszt pedig  parkosítják 2017 végére.

 

1. fotó: a 2016. évi tanévnyitó ünnepségen készült a Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és AMI alsó tagozatán

2. fotó: A vagyonkezelői szerződés aláírói (Tabányi Pál polgármester jobbról a 2., forrás: monor.hu)

3. fotó: a tankerületi központ látványterve (forrás: monor.hu)



 

Utoljára frissítve: 2017-03-29 17:06:36

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>