. Ma Emma napja van.
A rettegő fogorvost 250-en bátorították
2013-06-06 00:32:38
A rettegő fogorvost 250-en bátorították

A rettegő fogorvost 250-en bátorították

Mintegy 250 maglódi óvodás és kisiskolás vett részt szerda délelőtt a Szeberényi Lajos Városi Könyvtár által szervezett író-olvasó találkozón.

 

Vig Balázs, A rettegő fogorvos (és a Három bajusz gazdát keres) című mesekönyv szerzője vidám és szokatlanul interaktív foglalkozás keretében mutatta be művét. Erre a bő órára a MagHáz átlényegült a Zománc utca 20-szá, ahol is az állítólag rettenetes Fognyűvő doktor (aki tán még gyerekeket is eszik!), valójában a rettegő fogorvos, rendel – és olvas.

 

 

Van abban jócskán pikantéria, de humorforrás is, amikor úgy „tanulják” meg a gyermekek a kellő szájhigiéniát (természetesen a szépséges Higiénia nővér segítségével), hogy közben a fogorvosban is a gyarló embert lássák. Még ha ő valójában varázsló is egy füst alatt. Pajti és Húgi kalandjai a már nem sokáig rettegő Fognyűvő doktorral kollektív fogmosásba, majd dedikálásba torkolltak.

 

A félszázéves évfordulóját ünneplő Szeberényi Lajos Városi Könyvtár a vecsési Market Central Ferihegy Líra Könyváruház révén ünnepi könyvheti vásárt tart, és a legfrissebb művek mellett antikvár-kiárusítást is rendeznek. Az utóbbi kötetek egységesen 100 forintba kerülnek, és az így befolyó összeget új könyvek vásárlásra fordítják. Most tehát olvasással lehet a könyvtárt támogatni.

 

A városi könyvtár képgalériáját a rendezvényről itt nézhetik meg.

Utoljára frissítve: 2013-06-06 00:44:43

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>