. Ma Konrád, Tivadar napja van.
280 millió a klenovai óvodára
2014-09-05 10:00:25
280 millió a klenovai óvodára

280 millió a klenovai óvodára

Óvodai férőhelyek bővítésére nyújtotta be június közepén pályázatát (63 másik településsel együtt) a maglódi önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

 

Pest megyéből Gyömrő, Isaszeg, Őrbottyán, Péteri, Pilisvörösvár, Pócsmegyer, Sülysáp, Szentendre, Tatárszentgyörgy, Üllő és Üröm igényelhetett még támogatást. A sikeres előkészítő tevékenység nyomán megnyílt lehetőséggel élve a képviselő-testület az Architektus Építész Stúdiótól nyáron megrendelte az óvodai engedélyezési terveket. Az új, 5 csoportos óvodát Klenován nyitja meg a város, saját tulajdonú Lövéte utcai telkén. Az ingatlan később 8 csoportosra lesz bővíthető, de marad még hely egy bölcsőde számára is (amely szintén jó eséllyel kerülhet be a megyei kiemelt projektek közé).

 

A pontosan 284,2 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatás pályázati támogatást (amelyhez 90 millió Ft saját erőt kell biztosítani) 2015. június 30-áig fel is kell használnia városnak, így még az idén elindulhat a közbeszerzés, és 2015 szeptemberében meg is nyílhat az új gyermekjóléti intézmény.

 

A pályázat szigorú feltételei miatt végül csupán 20 pályázatot nyilvánítottak eredményesnek, és közülük is messze a legsikeresebb volt a maglódi pályázat. A városunk 280 milliós támogatása után következő 2. legnagyobb összeg Sárszentmihályé: 132 millió Ft-tal, és csak két további település (Újszentiván és Polgárdi) juthat 50 millió fölötti támogatáshoz. Az összes többi településnek nagyságrendekkel kisebb összeget ítéltek meg: például Isaszegnek 24 milliót, Üllőnek 14,5 millió Ft-ot. Gyömrő, Péteri, Sülysáp ezúttal sajnos nem járt sikerrel.

 

Képeinken az építészeti iroda látványtervei.

Az információ forrása: maglod.hu és Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 

Utoljára frissítve: 2014-09-05 10:04:14

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>