. Ma Auguszta napja van.
12 dühös ember
2016-08-27 01:17:11
12 dühös ember

12 dühös ember

Mintegy tucatnyian (férfiak, nők és rolleres fiúk) veselkedtek neki augusztus 26-án délután Szilágyi László kezdeményezésére a maglódi extrémsportpálya firkátlanításának.

 

A Net festékbolt mintegy 50 ezer forint értékű graffitit eltávolító gélt biztosított az akcióhoz, míg a Városháza, illetve a Tefü Varga Lajos közterület-felügyelő irányításával küldött segítséget (ő festette le kollégájával a Nagyhíd megrongált aluljáróját is). Nem volt könnyű dolga az elszánt kis csapatnak, mert a vegyszer a tűző napon hamar száradt, és viszonylag nehezen lehetett a súrolókhoz időben vizet juttatni a lemosáshoz. 

 

Abban mindenki egyetértett az elszánt surbincolás közepette, hogy amíg láthatatlanok maradnak a valószínűleg késői életmódot fojtató firkálók, addig meglehetősen kilátástalan a küzdelem a graffitiknek álcázott rongálással, illetve a pálya utcabútorainak fizikai tönkretételével szemben. Ezt pedig leghatékonyabban valószínűleg kamerával lehet megoldani. A takarításban is segédkező rolleres fiúk határozottan állították, nem ismerik a tetteseket (noha nevek is szerepeltek a firkákon), akik valószínűleg késő este teszik tiszteletüket a pályán, mert napközben még senkit nem láttak firkálni.

 

Egy pálya összefirkálásához egy-két éretlen kamasz pár perces meggondolatlansága is elegendő, a megtisztításhoz tizenkét dühös ember több órás suvickolása sem sok. Ám a pálya épségének folyamatos megőrzéséhez az egész város eltökéltségére van szükség. Ha egy zsebkendőnyi felületet sem tudunk ugyanis megóvni és magunkénak érezni, hogyan és miért építsünk új játszóteret vagy tornacsarnokot?

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

A firkát végképp letörölni!

Egyéves a rollerpálya

Júniusban gördeszkapálya



1. kép: 12 dühös ember ha súrolni kezd

2. kép: Most nem a rolleré a főszerep

3. kép: Szilágyi László (fehér pólóban, hosszú nadrágban) és a tiszteletbeli közterületes csapat


 

Utoljára frissítve: 2016-08-27 01:39:33

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>