. Ma Béla napja van.
10 tantermes épületet terveznek
2017-04-26 22:33:55
10 tantermes épületet terveznek

10 tantermes épületet terveznek

A nepszava.hu április 26-i cikke (Tervezik a maglódi iskola bővítését) arról számol be, hogy „új tantermek építését ígéri a Klebelsberg Központ (KK) a túlzsúfolt maglódi iskolában”, mert a diákok egy része szükségtantermekben tanul.

 

A lap érdeklődésére adott válaszból az derült ki az újságíró szerint, hogy „már tervben van a helyhiánnyal küszködő Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola bővítése”. A médium idézi a KK válaszát: „A tankerület ismeri a kialakult helyzetet és tisztában van a tanulólétszám emelkedéséből fakadó tanterembővítés szükségességével. Mivel a prognózisok alapján az iskolában tanuló diákok számának további emelkedése várható, a fenntartó az önkormányzattal szorosan együttműködve egy új iskolaépület létesítését kezdeményezte.” A maglódi önkormányzat által felajánlott 8 hektáros területen zöldmezős beruházásként indulhat meg egy 10 tantermes épület kivitelezése „a közeljövőben”.

 

A lap azt írta, hogy Tabányi Pál is megerősítette a bővítés tervét, amelyet a KK mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma szintén támogat, noha a kormányzati döntésre még várni kell: „A végső döntés reményeink szerint még az idei év első felében megszületik. Bízunk benne, hogy a következő évben már a kivitelezés befejezéséről adhatunk számot” – idézi az újság a maglódi polgármestert.

 

 

Felvételünk nem az idézett lap fotója: a 2016 őszén elkészült legutóbbi szükségtanterem.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>