. Ma György napja van.
10 diákunk az Országos Festészetversenyen
2015-03-27 01:29:09
10 diákunk az Országos Festészetversenyen

10 diákunk az Országos Festészetversenyen

Az alapfokú művészeti iskolák diákjai tehetségének, vizuális gondolkodásának, kifejezőkészségének, esztétikai igényességének és kreativitásának értékelése céljából május 8–9-én megrendezendő VI. Országos Festészetversenyre beküldött pályamunkák jeligés előzsűrizése alapján a Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából 10 tanuló jutott a döntőbe.

 

Az 1. korcsoportból Bacsa Sára és Boda Máté; a 2. korcsoportból Németh Dorka, Boda Petra és Madják Iván; a 4. korcsoportból Barta Dorka, Bacsa Zsóka és Szöllősi Anna; az 5. korcsoportból Szabó-Hegyi Sára; míg a 6. korcsoportból Varga Fanni.

 

A döntőben kötelező és szabadon választott feladatokat kell majd megoldani korcsoportonként kétszer 3-4 óra alatt. Bevezető kötelező gyakorlatként minden korcsoport résztvevője egy személyes festőkártyát készít: olyan kisméretű akvarell képet, amely a helyszínen meghallgatott zaj, zene hangulatának vizuális megjelenítése. A 2. feladat: egy tárgy-specifikus festmény tervének elkészítése. Az alkotást hordozó képzeletbeli felületet (párna/takaró, tányér/bögre, egy lépcső melletti fal, egy épület tűzfala egy-két ablakkal, jármű) a versenyfeladat megkezdésekor sorsolják ki. A kisorsolt tárgyat/térelemet, mint a festményt hordozó felületet kell a versenyzőknek felfogniuk. Egy olyan festményt kell tehát elkészíteni, amit egy párna/takaró, tányér/bögre, lépcső melletti fal, épület tűzfala vagy egy jármű felületére szánnának. Az alkotás témáját pedig az egyes termekben található, összegyűjtött tárgyak, tárgyrészletek inspirálják. A szabadon választott, de a beküldött pályamunkától eltérő témát meghatározott méretű és formájú papírra komponálva dolgozzák majd ki, szabadon választott anyagokból és eszközökkel. A papír formáját viszont a versenyfeladat megkezdésekor sorsolják ki.

 

A cikk forrása: oktatas.hu és az iskola honlapja

Képünkön Varga Fanni egyik alkotása a Csépe Milla tanárnővel közös, Titkok és göcsörtök című, MagHáz-beli kiállításról (2014. október)

Kapcsolódó írásaink:

A boldogság magyar madara

Titkok és göcsörtök

Harcolunk a tehetségekért

 

Utoljára frissítve: 2015-03-27 01:29:33

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>