. Ma Csilla napja van.
Vermesy-fesztivál, 2016., 2. nap

Vermesy-fesztivál, 2016., 2. nap
Vermesy-fesztivál, 2016., 2. nap
Vermesy-fesztivál, 2016., 2. nap
Vermesy-fesztivál, 2016., 2. nap
Vermesy-fesztivál, 2016., 2. nap
Vermesy-fesztivál, 2016., 2. nap
Vermesy-fesztivál, 2016., 2. nap
Vermesy-fesztivál, 2016., 2. nap

Október 15-én este a katolikus templom-béli hangversennyel folytatódott a XV. Vermesy Művészeti Napok Maglódon.

 

Barotai Endre atya, katolikus plébános „szívünk és templomunk melegével” köszöntötte a koncert hallgatóit, résztvevőit, hiszen a zene visz legközelebb bennünket a természetfölötti világhoz – mondta. (1. kép)

 

Tóth István fesztiváligazgató a 15 év hagyományai közül most az olyan világszerte elismert támogatók, mint Selmeczi György, Selmeczi János, Gál-Tamási Mária vagy Vermesy András személyes és művészi jelenlétét emelte ki. Az első rendezvényen még alig lehetett maglódi résztvevőt hallani, látni, ma pedig már majd 90%-os az arányuk. A művészeti tagozat diákjai által elért eredmények bizonyítják, hogy Maglód zenei képzése „kompatíbilis” az ország bármely oktatási intézményével. (2. kép)

 

Bolyhosné Pethő Ildikó Johann Sebastian Bach e-moll prelúdium és fúgájával, ihletett orgonajátékkal nyitotta meg a hangversenydarabok sorát. (2. kép, a karzaton lévő orgona mellől nem látszik az előadóművész)


A 16 diákkal felálló felsős kart is ezúttal Bolyhosné Pethő Ildikó vezényelte, illetve kísérte zongorán. A Miatyánk kórusfeldolgozása mellett a növendékek Fischer Hallelujah c. művét, valamit egy észak-amerikai indián imát énekeltek. „Estül már, lélek jár...” – szállt a dal. (3. kép)

 

Takács Nikolett (Bak Ernő tanítványa) gitáron Nino Rotta Rómeó és Júlia c. filmzenéjét játszotta. (4. kép)

 

Nagysajói hangszeres és énekelt népzenét adott elő a Regösök a Göncölön nevű formáció, amely a 2 zenekarból áll rendszeresen össze: előbbiből „igazolt” Kostyák Attila és Tóth istván, utóbbiból Vogel Károly és Szeles János. (5. kép)

 

A 2 éve Budapesten tanuló Fuyuko Edamitsu Liszt Ferenc Nápoly és Velence c. zongoradarabjaival és kislányos bájával aratott hangos sikert. (6. kép)

 

Az est különleges fénypontja a Tóth István szervezte Vermesy Kamara Filharmónia fellépése volt. Georg Friedrich Händel Messiásának 6 részletét mutatták be Selmeczi György vezényletével, Selmeczi János koncertmesterrel (7. kép), a zongoránál Vermesy András foglalt helyet (8. kép). Szólót énekelt Durai Anikó és Késmárky Uzonka. A grandiózus Hallelujah-kórust nem csupán visszakívánta a zsúfolásig telt templom, de hosszú percekig állt a közönség, míg dörgött a vastaps. 

További galériák
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Több évtizede ki nem állhatja egymást Presser Gábor és Keresztes Tibor, azaz Cintula. A legendás lemezlovas el...
Bővebben >>