. Ma Antal, Anett napja van.

„Nem fogom a gyerekeket becsapni!”

Weisz Tamás az új utánpótlásedző

 

A legkisebb utánpótlás-csapatokkal (U7, U9 és U11) megkezdte a szezon első edzéseit az új tréner, Weisz Tamás, felnőtt csapatunk középpályása, a honi futsal kiválósága, a magyar strandlabdarúgó-válogatott tagja.

 

A gyermekek kíséretében megjelenő szülők népes táborából az elégedetlenség hangjait könnyű volt kihallani. Az edzőváltás nyomán a morgolódást immár a jóleső és nagyfokú várakozás váltotta fel. Megnyugodva láthatta mindenki, hogy az edző rögtön közvetlen, barátságos légkört teremtett, és valamennyi gyakorlatot maga is képes pontosan bemutatni. Ha kell, többször is.

A bő órás első edzés után rögtönzött „szülői értekezleten” megtudtuk, hogy a játékos-edző gyermekkorától az Újpestben focizott. A korosztályos csapatok után az NB I-ben játszott, ahol 1998-ban bajnok lett. Megjárta aztán a Csepelt, majd Tatabányára került Az Egyesült Államokban is eltöltött több mint 3 évet, a Major Indor Soccer League 2. helyéig jutva. Ismét Tatabánya következett, Maglódra pedig Kecskemétről igazolt a most 33 éves sportember.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a havi tagsági díj valószínűleg 500 forinttal emelkedik, 4000 lesz tehát, mert a felszerelésre még jócskán kell költeni. Az edzések pedig ezentúl, amíg az időjárás engedi (azaz még kisebb esőben is), végig a füves pályán lesznek, nem a tornateremben. A szakmai munkába senki nem szólhat bele – természetesen a szülők sem. Véglás Ibolya továbbra is segíti azonban a szervezést.

A Hírhatárnak adott nyilatkozatában Weisz Tamás elmondta, hogy azért vállalta el a legkisebbek edzését, mert a gyermekek Maglódról már Gyömrőre, Monorra járnak el focizni.

– Vissza szeretném csábítani őket az itteni utánpótlásba. A mi kis klubunkat erősítsék inkább. Én pedig meg szeretném tanítani őket futballozni. Egy jó közösséget szeretnék létrehozni, ahol a jó edzéseken jól érzik magukat a gyerekek. Mondják is ezt el mindenkinek, hogy minél többen jöjjenek. Hangsúlyozni kell, hogy itt gyerekekről van szó. Én 8 évesen kezdtem játszani, itt pedig vannak 7 esztendősek is. Nagyon hosszú út, nagyon sok munka vár tehát ránk. Nincs közöttük ügyes vagy ügyetlen, mindnyájukat meg kell tanítanom. Szerintem az akaraterő a lényeg. Magam is olyan ember vagyok, hogy ha elkezdek valamit, azt végigcsinálom. Nem fogom a gyerekeket becsapni! Mivel Maglódon focizok, engem itt bármikor megtalálnak.

 

Weisz Tamás játékosként a Maglódi Torna Club honlapjának adott interjúja itt olvasható.

Weisz Tamás a strandlabdarúgásról nyilatkozott a DigiSportnak itt.

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Carlo Gozzi komédiájától az Opera Show-n át a balettig rendkívül széles repertoárt vonultat fel a VéNégy Feszt...
Bővebben >>